Μια «Strakastrüka» έσκασε στο Κουκάκι

Pure ροκιές, ψαγμένες –και όχι- μπύρες και rock’n’roll διάκοσμος σε ένα λιλιπούτειο μπαράκι που αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στη hip αθηναϊκή γειτονιά.

Μια «Strakastrüka» έσκασε στο Κουκάκι

Τρεις φίλοι παράλληλα με τις «κανονικές» δουλειές τους αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μαγαζί «όπως αυτοί το θέλουν». Ο Γιώργος Γιάκος, ο Δημήτρης Ευγενικός και ο Θέμος Καρανικόλας βρήκαν ένα λιλιπούτειο μαγαζί στη Δημητρακοπούλου 96-98 στο Κουκάκι και δημιούργησαν από την αρχή το δικό τους στέκι, κοιτώντας περισσότερο να κάνουν κάτι που θα τους αρέσει και λιγότερο κάτι που θα πουλήσει.

Έτσι, ένα από τα πράγματα που αποφάσισαν από την αρχή, ήταν να δημιουργούν έναν διαφορετικό κατάλογο με μπύρες κάθε μήνα (!), «γιατί εμείς και ο κόσμος θέλουμε να πίνουμε κάτι καινούργιο κάθε τόσο» όπως μου λένε. Στον τρέχοντα κατάλογο θα βρείτε εκτός από τις πιο απλές επιλογές όπως την τσέχικη Budweiser (σε σούπερ τιμή για το μισόλιτρο €4), την all time classic Guinness και την γιαπωνέζικη Asahi, αλλά και τις πιο ψαγμένες δικές μας μπύρες Noble Men, Blame the Sun και τον μαύρο δυναμίτη που ονομάζεται Dark Crops με 10% vol…

Μια «Strakastrüka» έσκασε στο Κουκάκι - εικόνα 1
Μια «Strakastrüka» έσκασε στο Κουκάκι - εικόνα 2

Όσο για την μουσική αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Στην «Strakastrüka» πας για να ακούσεις ροκ. Όπως μου λέει ο Θέμος Καρανικόλας «θέλαμε να κάνουμε κάτι απλό που να μην υπάρχει στην περιοχή. Ένα μέρος που να ακούς τις ροκιές σου, να πίνεις τις καλές μπύρες σου, η μουσική να είναι σε ένταση που να μπορείς να συζητήσεις και να νοιώθεις άνετα και ωραία». Η αλήθεια είναι ότι σε μια από τις πιο hip γειτονιές τις Αθήνας, το να κάνεις μια τόσο αυθεντική και μίνιμαλ νυχτερινή πρόταση είναι σίγουρα διαφορετικό.

Όσο για την διακόσμηση δεν θα μπορούσε να μην είναι rock’n’roll - σαν τους τρεις ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Σκούρα χρώματα, ασπρόμαυρη πινακίδα, αυτοκόλλητα με ροκ συγκροτήματα και μια τοιχογραφία που ξεχωρίζει. Η εξαιρετική comic artist danistrips έφτιαξε έναν σέξι πύραυλο που είναι έτοιμος για… απογείωση, ένα πραγματικό έργο τέχνης που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του μαγαζιού.

Η «Strakastrüka» είναι έτοιμη να σκάσει και επίσημα το Σάββατο 28/9 με ένα opening party στο οποίο θα παίξει μουσική ο Γιώργος Τσαγκόζης –ναι αυτός από τα «Τρία Μούτρα» του Luben TV.

Ακολουθούν 7 τραγούδια που θα ακούσεις σίγουρα εκεί:

Μια «Strakastrüka» έσκασε στο Κουκάκι - εικόνα 3

Marcy Playground - Sex And Candy

Queens of the Stone Age - Feet Don't Fail Me

Jefferson Airplane - White Rabbit

Joy Division - She's Lost Control

Spiritual Beggars - Wise As A Serpent

Wipers-When It's Over

System Of A Down - B.Y.O.B.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.