Ταξίδι στο Κονιάκ για να μάθουμε τα πάντα για το G’Vine

Βρεθήκαμε σε μία από τις πιο όμορφες γαλλικές πόλεις, στο διάσημο και πολύ γραφικό Κονιάκ, με αφορμή την παραγωγή του μοναδικού gin που προέρχεται από γαλλικά σταφύλια, και αναμεταδίδουμε.

Ταξίδι στο Κονιάκ για να μάθουμε τα πάντα για το G’Vine

Προτού προσγειωθούμε στο κουκλίστικο, γεμάτο αμπελώνες Κονιάκ, αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι εκεί παράγεται, εκτός από τη σούπερ διάσημη, ευωδια­στή ποικιλία μπράντι, και το μοναδικό gin στον κόσμο που η δημιουργία του βασίζεται σε επιλεγμένα σταφύλια της περιοχής. Ύστερα από τέσσερις ημέρες στο σπίτι του, το πανέμορφο Maison Villevert, ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 16ου αιώνα, παρέα με τον δημιουργό του, τον πολύ φιλόξενο Jean-Sébastien Robicquet, μάθαμε πάρα πολλά γύρω από τη φιλοσοφία παρασκευής του G’Vine, η οποία κρύβει ιδεολογικά, πολιτισμικά αλλά και γαστρονομικά μυστικά.

Ταξίδι στο Κονιάκ για να μάθουμε τα πάντα για το G’Vine - εικόνα 1
Ο Jean-Sébastien ήθελε να επενδύσει στον τόπο του και να αξιοποιήσει τον πλούτο του με έναν καινοτόμο και σύγχρονο τρόπο. Δεν είναι εύκολο σε μια περιοχή που είναι ήδη χαρτογραφημένη ως πατρίδα του εμβληματικού μπράντι να παράγεις ένα τελείως άλλο spirit, πολλώ δε μάλλον ένα gin, που λατρεύεται περισσότερο στην Αγγλία παρά στη Γαλλία. «Πρέπει να προχωράμε μπροστά», μας λέει ο ίδιος, «να μην είμαστε στάσιμοι, να επανεφευρίσκουμε κατηγορίες ποτών και να τις φτιάχνουμε καλύτερα». Πλέον το G’Vine είναι το απόλυτο αλκοολούχο success story: θεωρείται σύμβολο του γαλλικού lifestyle κι έμπνευση για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν στην εξέλιξη της βιομηχανίας των spirits.

Ένα απίστευτο αρχοντικό

Ταξίδι στο Κονιάκ για να μάθουμε τα πάντα για το G’Vine - εικόνα 2

Η πρώτη και πιο δυνατή εικόνα που κρατάμε από το ταξίδι μας στο Κονιάκ είναι η ανθισμένη αυλή του Maison Villevert, με τη μυρωδιά του gin να απλώνεται παντού. Η αμέσως επόμενη είναι η περιήγηση στο εντυπωσιακό εσωτερικό του σπιτιού του G’Vine. Οι χώροι είναι τόσο μελετημένοι και παντρεύουν με μαεστρία την ιστορία και την παραγωγή του spirit με την Ιστορία του τόπου. Ιππότες, σπαθιά και αντικείμενα του 16ου αιώνα συνυπάρχουν αρμονικά με χάλκινους σωλήνες, εκατοντάδες βαζάκια με μπαχαρικά, χαρτιά με συνταγές και τραπέζια γευσιγνωσίας. Μέσα σε αυτό το μοναδικό σκηνικό δοκιμάσαμε, ως σύγχρονοι αλχημιστές, το G’Vine. Αρώματα λευκών λουλουδιών, κόκκινων φρούτων και βοτάνων σκάνε σαν βόμβα στον ουρανίσκο και αφήνουν μια απίστευτη φρεσκάδα στο στόμα. «Το σταφύλι, όταν προστίθεται στα spirits, τα εξευγενίζει», τονίζει ο Jean-Sébastien.

Σημειώστε ότι για την παραγωγή του συγκεκριμένου gin συγκεντρώνονται κάθε Ιούνιο με το χέρι οι ανθοί του αμπελιού, οι οποίοι εμβαπτίζονται σε απόσταγμα σταφυλιών της ποικιλίας Ugni Blanc, για να κρατήσουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προστίθενται τα σταφύλια, τα οποία εμπλουτίζονται με εννιά –μυστικά– βότανα.

Ένα ταξίδι-όνειρο

Ταξίδι στο Κονιάκ για να μάθουμε τα πάντα για το G’Vine - εικόνα 3

Για να αποκτήσει φήμη το brand και να τη διατηρήσει, εκτός από το δροσερό, αρωματικό, μαλακό και νόστιμο απόσταγμα, που κλείνεται σε ένα πανέμορφο μπουκάλι, πρέπει να έχει και το ανάλογο marketing. Και το γαλλικό gin τα έχει καταφέρει 100% σε αυτόν τον τομέα. Όταν οι άνθρωποί του ανοίγουν τις πόρτες του μαγευτικού Maison Villevert, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που σε ταξιδεύει...

Εμείς απολαύσαμε μια βόλτα με ρετρό αυτοκίνητα του ’40 και του ’50 μέσα στους αμπελώνες του εμβληματικού gin. Περάσαμε από πετρόχτιστα χωριά, ποτάμια, καταρράκτες και καταπράσινες εκτάσεις, για να καταλήξουμε σε ένα λόφο με πανοραμική θέα, όπου γευτήκαμε ένα δροσερό G’Vine & Tonic συνοδεία εντυπωσιακού φαγητού. Τέλος, στο βραβευμένο με αστέρι Michelin «La Ribaudière» κάναμε ταιριάσματα με πιάτα υψηλών τεχνικών και στο παραδοσιακό «Bistro de Claude», μέσα στην Παλιά Πόλη του Κονιάκ, δοκιμάσαμε G’Vine cocktails μαζί με στρείδια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.