Οι συνταγές του Umi Bar είναι πολύ φινετσάτες και δροσερές, ενώ καταφέρνουν και ενσωματώνουν περίτεχνα το ελληνικό και ιαπωνικό γευστικό στοιχείο. Ο head bartender Χάρης Γεωργόπουλος έχει δουλέψει πολύ με τα υλικά και τους συνδυασμούς, έχοντας δημιουργήσει ένα ντελικάτο κατάλογο για όλα τα γούστα και όλες τις προτιμήσεις σε spirits.
Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο του Umi στέκεσαι σε κάθε κατηγορία, από τα πειραγμένα κλασικά, τα signature με βότκα, gin, ρούμι και τεκίλα, μέχρι τις επιλογές σε aperitivo, με παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και τα μοδάτα mocktails. Σε κάθε ενότητα βρίσκεις κάτι που σε ιντριγκάρει να το δοκιμάσεις. Extra bonus είναι τα pairings που μπορείς να κάνεις με πιάτα. Όλες οι μείξεις του μπαρ είναι food friendly έχοντας δοθεί έμφαση στο γευστικό πάντρεμα τους.
Όπως για παράδειγμα το ιδιαίτερο aperitivo Kyoto Kiss με gin, σιρόπι raspberry και shishito και χυμό yuzu έδεσε απόλυτα με τα tacos φτιαγμένα από nori γεμιστά με γουακαμόλε και ελληνικό χαβιάρι. Ένα άλλο πολύ επιτυχημένο ζευγάρι είναι το Sakura Martini (cocktail με σάκε gin και λικέρ maraschino) με το αρωματικό Sakura ceviche φτιαγμένο από γαρίδες Κοιλάδας και μαγιάτικο με αποξηραμένα cherry blossoms.
Από τους αγαπημένους συνδυασμούς είναι το Picador με Mezcal παρέα με το μαριναρισμένο χιλιανό λαυράκι σε δέκα λαχανικά, με τον καπνό από το Mezcal να δίνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο γευστικότατο ψάρι. Για αυτούς που θέλουν ένα καλό κρέας όπως το Wagyu steak, αξίζει να το συνδυάσουν με το Matsuhisa Old Fashioned. Για το τέλος δοκιμάστε ένα από τα Nitrogen dry martinis επιλέγοντας την premium βότκα ή gin που σας αρέσει. Έχουν απίστευτη υφή και είναι extra παγωμένα. Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου.