Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα

Πέντε bar spots, κάποια που κάνουν το ντεμπούτο τους και κάποια άλλα που φρεσκάρονται, θέτουν υψηλά τον πήχη της δροσιάς και μας σερβίρουν προχωρημένα και δημιουργικά κοκτέιλ για να μη νιώσουμε εγκλωβισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης.

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα

Πέντε bar spots, κάποια που κάνουν το ντεμπούτο τους και κάποια άλλα που φρεσκάρονται, θέτουν υψηλά τον πήχη της δροσιάς και μας σερβίρουν προχωρημένα και δημιουργικά κοκτέιλ για να μη νιώσουμε εγκλωβισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης.

«Λοκάλι» γίνεσαι στου Ψυρρή

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα - εικόνα 1

Στη θέση που λειτουργούσε άλλοτε το παλιό Cine Ψυρρή τώρα βρίσκεται μια εντυπωσιακή ελληνική pub, περιτριγυρισμένη από ελιές, πλατάνια, μουριές και κουτσουπιές, που λειτουργεί όλη την ημέρα για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ, με ενδιαφέρουσες πινελιές. Ο Δημήτρης Κιάκος, ο Ρένος Γραμμένος, ο Κώστας Σκουλικαράκης και η Χριστίνα Μοάτσου ζωντάνεψαν μια από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου και προτείνουν εκτός των άλλων local Negroni on tap με τζιν, γλυκό βερμούτ και εποχικά φρούτα και local Old fashioned με τσίπουρο, αρμπαρόριζα και φράουλα. Στην ενημερωμένη λίστα των spirits θα εντοπίσετε αρκετές ετικέτες ελληνικής καταγωγής τις οποίες μπορείτε εύκολα να ζευγαρώσετε με τα παιχνιδιάρικα πιάτα του Αντώνη Μαλίκη, όπως είναι οι αλμυροί λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου, η αθερίνα με τη χειροποίητη μαγιονέζα και οι τηγανητές μπάμιες με κοκοράκι σε σάλτσα παστιτσάδας.

Ένας «Gigifioggos» συχνάζει στο Περιστέρι

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα - εικόνα 2

Τα δυτικά απέκτησαν ένα wine bistro που τα έχει όλα μελετημένα. Κρασιά από δεκαέξι διαφορετικές αμπελουργικές χώρες, που επιμελείται ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, κοκτέιλ που βάζουν στο παιχνίδι το κρασί, βλέπε Sangrita, comfort πιάτα για οινοταιριάσματα όπως οι τραγανές γαρίδες, τα νιόκι με την τρούφα και η πληθωρική τορτίγια με κιμά. Ωραίες μουσικές επιλογές που μας ταξιδεύουν σε προηγούμενες δεκαετίες, ενώ τώρα το καλοκαίρι τα τραπεζάκια έξω δημιουργούν παρεΐστικο mood.

«Barro Negro» στον αστερισμό της αγαύης

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα - εικόνα 3

Στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε μια μικρή hacienda, που μας φέρνει όμως βαθιά γεύση Μεξικού. Ο «Μαύρος Πηλός», το νέο μπαρ τριών φίλων, του Στέλιου Παπαδόπουλου, του Γιώργου Καβακλή και του Θάνου Ξύκη κρύβει στη στιλάτη κάβα του περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ ενώ ο κατάλογος των κοκτέιλ κάνει την έκπληξη με συνταγές που πατάνε σε παραδοσιακές μεξικάνικες μείξεις, όπως η Paloma, έχουν όμως μια σύγχρονη, πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση με νέες τεχνικές και ιδιαίτερα υλικά. Αυτό το μπαρ σίγουρα θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε την τεκίλα.

Ανανεωμένο το «Casa Jaguar» στη «Fuga»

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα - εικόνα 4

Φέτος πίσω από την μπάρα στον κήπο του Μεγάρου έχουμε αλλαγές, καθώς τη σκυτάλη παίρνει ο ταλαντούχος mixologist Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος ο οποίος έχει δημιουργήσει μια cocktail collection υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών, με επιρροές από Ιαπωνία, Μεξικό, Περού και Μεσόγειο. Οι πρώτες συνταγές έχουν ως αναφορά τη Μεσόγειο και ενώ είναι χαμηλές αλκοολικά είναι πλούσιες σε αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Ακολουθούν συνταγές από τη Νότια Αμερική με υλικά όπως pisco, τεκίλα, μεσκάλ και ρούμι το οποίο παλαιώνει ο Παναγιώτης σε δρύινα βαρέλια. Στη λίστα υπάρχουν ακόμη κοκτέιλ που περνάνε από βαρέλια και άλλα που προσεγγίζουν την ιαπωνική φιλοσοφία. Η εμπειρία του ταξιδιού που σου προσφέρουν εδώ ολοκληρώνεται με το κατάλληλο bar food που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση.

«Ark» με εξωτικό άρωμα «Finca Vigia»

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα - εικόνα 5

Στο ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό του «Ark» (βραβευμένο στα Αθηνόραμα Bar Awards 2019) προστέθηκαν φέτος τα ευφάνταστα tiki cocktails με την υπογραφή του επίσης βραβευμένου tiki bar του Ψυχικού «Finca Vigia». O head bartender Διονύσης Πολάτος και η ομάδα του κατεβαίνουν στην αθηναϊκή ριβιέρα και μετατρέπουν το εξωτερικό bar του «Ark» σε απόλυτο τροπικό spot. Εδώ θα απολαμβάνουμε όλο το καλoκαίρι την απίστευτη Finca’s Colada με φρέσκο ανανά, μπανάνα, γάλα καρύδας και μπόλικο ρούμι και θα δροσιζόμαστε με το Wooloomooloo που συνδυάζει το φρέσκο πεπόνι με βασιλικό απόσταγμα μαστίχας και τζιν.


Περισσότερες πληροφορίες

Gigifioggo

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

18/04/2024

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.