Nicky Romero, τι θα φέρει το Tomorrowland στην Αθήνα;

Ένας απ’ τους σύγχρονους τιτάνες της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, ο Ολλανδός DJ και παραγωγός τεράστιων επιτυχιών όπως το «Like Home», το «Symphonica», ή το viral hit «Toulouse» μιλά στο «α» για το υπερθέαμα του UNITE with Tomorrowland.

Nicky Romero, τι θα φέρει το Tomorrowland στην Αθήνα;

Το viral hit «Toulouse» τον καθιέρωσε ως ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής το 2012, ενώ τεράστιες επιτυχίες όπως το «Like Home» και το «Symphonica», παραγωγές όπως το «Right Now» της Rihanna, ή το «It Should be Easy» της Britney Spears και συνεργασίες με ονόματα όπως του Tiesto, του Calvin Harris και του Armand van Helden, αλλά και τον αδικοχαμένο Aviccii και τον σταθερό του μέντορα David Guetta, έχουν φέρει τον Nicky Romero στην κορυφή των παγκόσμιων ranks χάρη στην fun δημιουργική διάθεση με την οποία προσεγγίζει τον ηλεκτρονική ήχο, εδραιώνοντας έτσι το όνομά του ως ένα από τα πιο περιζήτητα ανά τον πλανήτη.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στον open air εξωτερικό χώρο του Σταδίου Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, παρέα με τον Armin van Buren και τους W&W (κατά κόσμον Willem van Hanegem και Ward van der Harst), ο Romero θα βρεθεί στην Αθήνα για να μας συστήσει το Tomorrowland, σε αυτό που προδιαγράφεται ως κομβικό ηλεκτρονικό event για την πόλη: εξοπλισμένο με κορυφαία συστήματα ήχου και φωτός, αλλά και μεγάλες, υψηλής ευκρίνειας οθόνες, συνδεδεμένες δορυφορικά με το main stage του Βελγίου, το UNITE with Tomorrowland θα φέρει τη μεγαλύτερη γιορτή της παγκόσμιας dance μουσικής σκηνής στην Αθήνα, για ένα διασυνοριακό υπερθέαμα, που θα απογειώσει τον ηλεκτρονικό πήχη της πόλης. Λίγο πριν ανέβει στο stage, μιλά στο «α» για το μοναδικό αυτό event, αλλά και τον χάρτη της ηλεκτρονικής σκηνής του σήμερα.

Nicky Romero, τι θα φέρει το Tomorrowland στην Αθήνα; - εικόνα 1

Η φετινή είναι η πρώτη φορά που το Tomorrowland έρχεται στην Ελλάδα: τι σημαίνει αυτό για την τοπική clubbing σκηνή και τι να περιμένουν οι fans;
Είμαι κατενθουσιασμένος που έρχεται το φεστιβάλ στην Ελλάδα, κι ερχόμαστε κι εμείς μαζί του στην Αθήνα. Πιστεύω ότι το κοινό το περιμένει ένα απίστευτο show, που θα τους δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μαγεία που δημιουργεί σταθερά τα τελευταία χρόνια το brand του Tomorrowland. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει την Ελλάδα να αναπτύξει ακόμη περισσότερα φεστιβάλ και βέβαια να καλλιεργήσει ακόμη πιο βαθιά την τοπική σκηνή του clubbing.

Αν μπορούσες να διαλέξεις από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στα διάφορα stage του Tomorrowland, ποιον θα ήθελες να έχεις μαζί σου στην ελληνική σκηνή για ένα back to back set;
Τους Dimitri Vegas & Like Mike (σσ: θα εμφανιστούν στο κεντρικό stage του Βελγίου, μαζί με τους David Guetta και Vini Vici) – ετοιμάζουμε μια φοβερή καινούρια συνεργασία, της οποίας ένα teaser δείχνουμε στο Tomorrowland και θα ήθελα πολύ να τους έχω μαζί μου, για να το παίξουμε στην Ελλάδα.

«Εμπνέομαι από τα μέρη που επισκέπτομαι. Καθώς ταξιδεύεις ανά τον κόσμο και ακούς τα διαφορετικά είδη και γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, παρά να εμπνέεσαι».

Ποια ευρωπαϊκή πόλη έχει την πιο ενδιαφέρουσα club scene σήμερα;
Η Μύκονος είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη να εμφανίζομαι. Η ενέργεια από το κοινό είναι πάντα ηλεκτρισμένη και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου.

Κοιτώντας προς τα πίσω, ποια χαρακτηριστική περσόνα της μουσικής ιστορίας θα έλεγες ότι είχε την μεγαλύτερη επίδραση πάνω σου;
Ο David Guetta ήταν πάντα για μένα μέντορας, αλλά και μια σπουδαία επιρροή. Ανά τα χρόνια με έχει βοηθήσει να αναπτυχθώ πολύ, τόσο μουσικά όσο και προσωπικά. Θαυμάζω την ικανότητά του να εξελίσσεται και να αλλάζει και πάντα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών τάσεων. Εύχομαι να είμαι αρκετά τυχερός ώστε να έχω μια καριέρα σαν τη δική του.

Nicky Romero, τι θα φέρει το Tomorrowland στην Αθήνα; - εικόνα 2

Ποιο είδος ηλεκτρονικής μουσικής είναι το πιο ζωηρό κι ενδιαφέρον σήμερα;
Λατρεύω τα πράγματα που βγαίνουν από το underground αυτή τη στιγμή. Η house είναι πάντα η βάση και η progressive house νομίζω έχει μεγαλώσει κι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια - πάντα θα αποτελεί θεμέλιο του ήχου μου. Όμως, παρατηρώ πολύ προσεκτικά τι βγαίνει από την underground σκηνή, ως δείκτη του ποιος είναι ο επόμενος ήχος.

Ποια ήταν η στιγμή που κατάλαβες ότι ήθελες η ζωή σου να περιστρέφεται γύρω από τα decks;
Όταν ήμουν μικρός, περνούσα ώρες παίζοντας με μουσικά προγράμματα στο δωμάτιό μου. Κάποια στιγμή έπιασα μια δουλειά σε ένα club, όπου κρεμούσα παλτό και μάζευα άδεια ποτήρια και κάθε βράδι παρατηρούσα τον dj και τις μίξεις του. Ύστερα, πήγαινα σπίτι και προσπαθούσα να αναπαράξω αυτούς τους ήχους, βάζοντάς τους τη δική μου σφραγίδα. Πολύ σύντομα βρήκα την αυτοπεποίθηση να κάνω το βήμα και να εμφανιστώ μόνος μου, κι ήμουν αρκετά τυχερός ώστε οι θαμώνες να αντιδράσουν θετικά στον ήχο μου, πράγμα που με βοήθησε να βγάλω το χόμπι μου απ’ το υπνοδωμάτιό μου και να το κάνω μια παγκόσμια καριέρα.

Πού αναζητάς έμπνευση για τη δουλειά σου;
Εμπνέομαι από τα μέρη που επισκέπτομαι. Καθώς ταξιδεύεις ανά τον κόσμο και ακούς τα διαφορετικά είδη και γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, παρά να εμπνέεσαι. Συχνά αντλώ έμπνευση από τους συνεργάτες μου σε διαφορετικά είδη και την ενέργεια που φέρνουν οι ίδιοι στα projects, ερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα.

Nicky Romero, τι θα φέρει το Tomorrowland στην Αθήνα; - εικόνα 3

Πες μας μερικά ονόματα από την δισκογραφική σου, την Protocol, στα οποία θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα το νου μας το προσεχές διάστημα.
Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά εκεί έξω. Αν έπρεπε να ονοματίσω κάποιους όμως, θα έλεγα τους StadiumX. Είναι ένα ταλαντούχο δίδυμο παραγωγών που κάνουν τρομερή δουλειά. Κάνω τραγούδια μαζί τους από το 2013, κάναμε το «Rise» πέρυσι και βγάλαμε μόλις το «Love You Forever» με τον Sam Martin. Επίσης, οι Teamworx απ’ το Ισραήλ, είναι πολύ δημιουργικοί τύποι. Ο Navarra από την Ολλανδία είναι επίσης πολύ δυνατός, αλλά και οι Trilane, ένα δίδυμο από τη Σουηδία, όπου ο ένας δουλεύει σ’ ένα club κι ο άλλος πηγαίνει ακόμη σχολείο! Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα εκεί έξω, αυτοί είναι απλώς οι πρώτοι που μου έρχονται στον νου.

iUnite with Tomorrowland Athens | 27 Ιουλίου | Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας | Oι πόρτες ανοίγουν στις 5μμ | Εισιτήρια από €45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.