Νικητής στο διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Ο mixologist Αργύρης Σελιμάς στο διαγωνισμό της premium βότκας Chase δημιούργησε ένα εκπληκτικό Bloody Mary και έκλεψε όλες τις εντυπώσεις. Στη συνάντηση μας, πίσω από τη μπάρα του Abbey, μας μίλησε για την εμπειρία του στο διαγωνισμό.

Νικητής στο διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Ας τον αφήσουμε να μας τα πει με τα δικά του λόγια… «Θυμάμαι, κάπου στα πρώτα μου χρόνια στον χώρο της εστίασης, είδα μπροστά μου κοκτέιλ με χυμό ντομάτας και αυτομάτως αναρωτήθηκα γιατί υπάρχει! Ποιοι τρελοί πίνουν αυτό το πράγμα και ποιος ο λόγος να το προτιμούν πρωί! Ως γνωστόν, η ζωή έχει ανατροπές... Αρχικά με έβαλε να το φτιάξω, έπειτα να το δοκιμάσω και στο τέλος να γίνω φανατικός οπαδός! Ήρθε λοιπόν η πρόκληση από τη Deals.sa ανακοινώνοντας διαγωνισμό με θέμα το Bloody Mary. Γοητευμένος από την κουλτούρα αλλά και από τα προϊόντα της Chase μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Λεκάκου στην Πάτρα και του Masterclass με το οποίο μας μύησε στον κόσμο της, αποφάσισα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό.

Νικητής στο διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς - εικόνα 1

» Έχοντας ήδη μια πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας, αγαπημένη από το κοινό του Abbey, ήθελα να την προσαρμόσω στα προϊόντα Chase, που ξεχώρισα στο Μasterclass. Αυτά ήταν η Chase Original Vodka (απο πατάτα, κάτι που κάνει τη γεύση της πιο μεστή και ιδιαίτερη) το Chase Williams Elegant 48 Gin (από απόσταξη 48 διαφορετικών ποικιλιών μήλου με προσθήκη αρκεύθου και βοτάνων) και, τέλος, το εξαιρετικά γευστικό λικέρ Chase Εnglish Elderflower. Ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή να βρω ισορροπία, στην πορεία όμως τα κατάφερα δημιουργώντας ένα μείγμα από 45-15-10 ml αντίστοιχα. Το γεμάτο σώμα της Chase Vodka ταίριαξε απόλυτα με το υψηλό αλκοολικά Chase Williams Elegant 48 Gin (48% vol), το οποίο μέσα στα συστατικά του περιέχει και Elderflower, κάτι που με βοήθησε να το παντρέψω με το ομώνυμο Chase Liqueur!

» Δεν θα μπορούσε, ασφαλώς, να λείψει το φρέσκο λεμόνι και, τέλος, το homemade tomato mix αργά μαγειρεμένο με 10 υλικά. Το μέλι ήταν ένα απ' αυτά και συνδυάστηκε επιτυχημένα με το αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα με το Chase English Elderflower Liqueur.

Νικητής στο διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς - εικόνα 2

» Μια και η Chase είναι οικογενειακή επιχείρηση και μάλιστα η πρώτη Single Estate στην Αγγλία, η οποία καλλιεργεί την πρώτη ύλη των αλκοολούχων που παράγει, με βοήθησε να δημιουργήσω το "Chase Your Roots”, παρουσιάζοντάς το σε παραλληλισμό με τη δημιουργία του κόσμου, τους πρωτόπλαστους και τον κήπο της Εδέμ!

» Ακόμα κι αν δεν επιτύγχανα την πρώτη θέση, σίγουρα θα είχα κερδίσει σε γνώση, γνωριμίες και φυσικά στο να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου λίγο παραπάνω μιας και το άγχος βρισκόταν προ των πυλών! Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, καλά οργανωμένη από την Deals.sa σε συνεργασία με την Bar Academy. Ευχαριστώ πολύ τη διοργάνωση, τους κριτές, τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με ενέπνευσαν!»

Η συνταγή

Chase your Roots

Νικητής στο διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς - εικόνα 3

45ml Chase βότκα
15ml Chase Williams Elegant 48 gin
10ml λικέρ Elderflower
10ml σπιτικό χυμό τομάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event