Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens»

Κλασικές αξίες, ξεκάθαρες γεύσεις με λιτές και διακριτές αποχρώσεις, σωστές ισορροπίες, κομψότητα και φρεσκάδα στα νέα δημιουργικά κοκτέιλ του «42».

Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens»

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και ο νέος κατάλογος του «42» έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να δροσίσει τις εξόδους μας στο κέντρο. Ο Σπύρος Κερκύρας, συνιδιοκτήτης και εμπνευστής του νέου μενού, ταίριαξε απόλυτα τις φρέσκες προτάσεις του καταλόγου με την κλασική κομψότητα του χώρου και την φιλοσοφία της σοφιστικέ μπάρας του.

Πιάσαμε θέση στα άνετα stool και ο head bartender Θάνος Καρεκλάς μαζί με τον Δημήτρη Κασβίκη και τον Μάνθο Γκουβέλη μας σύστησαν τις νέες γεύσεις του καταλόγου. Εκτός από τα καλοδουλεμένα κλασικά που έδιναν έμφαση στα premium αποστάγματα και τις low alcohol επιλογές, οι δημιουργικές, πειραγμένες συνταγές εντυπωσίασαν με τις μοντέρνες τεχνικές, τις διαφορετικές υφές και τις γευστικές τους ισορροπίες. Δουλεύοντας με home made υλικά και δικά τους blends, in house παλαιώσεις και premium spirits, όλες οι συνταγές ήταν πρωτότυπες με έμφαση στην γεύση και τα αρώματα παρά σε περιττές, φαντεζί γαρνιτούρες.

Δοκιμάσαμε το νέο cocktail menu του «42 Barstronomy Athens» - εικόνα 1

Από τις 10 δημιουργικές, signature προτάσεις ξεχωρίσαμε το αναπάντεχο Banana Daquiri, το οποίο έκτος από το ρούμι και την μπανάνα βγάζει νότες μελιού και σοκολάτας. Αγαπήσαμε το Poppy Dollars, μια ωραία εκδοχή boulevardier, που συνδυάζει bourbon με πόρτο μαγειρεμένο με καραμελωμένο ποπ κόρν και Campari με κόκκους καφέ. Υπέροχο και το Malty & Foamy, όπου κυριαρχούν τα καπνιστά αρώματα του malt, μαζί με αλμυρή καραμέλα, ξηροκαρπάτα bitters και αφρό σοκολάτας. Ανάλαφρο και κομψό, όσο και πρωτότυπο είναι το Smells like Apple Spirit, με βότκα, μαστίχα, cordial πράσινου μήλου, ιαπωνικό yuzu, lime και electric bitters.

Περισσότερες πληροφορίες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.