Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια

Εδώ και λίγους μήνες άνοιξε το «Raraou» εκεί που η Μπενάκη συναντά το πεζόδρομο της Βαλτετσίου και έχει γίνει το νέο χαλαρό all day στέκι των Εξαρχείων.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια

Ήθελα καιρό να πάω στο «Raraou», αφενός για να δω από κοντά το νέο all day bar που εδώ και λίγους μήνες πήρε τη θέση του «Ριφιφί» και αφετέρου να μάθω την ιστορία πίσω από αυτό το περίεργο όνομα.

Μπαίνοντας, λοιπόν, παρατηρείς αμέσως το ρετρό σκηνικό του, τον ψηλοτάβανο άνετο χώρο και τα ζεστά γήινα χρώματα. Έπιασα θέση σε ένα από τα τραπέζια πλάι στη τζαμαρία που βλέπει στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου και άρχισα να παρατηρώ το χώρο γύρω μου. Τραπεζοκαθίσματα ταπετσαρισμένα με vintage μοτίβα τοποθετημένα αραιά μεταξύ τους, κάπου στη μέση ένας βυσσινής καναπές που κάνει ωραία αντίθεση με το πράσινο τραπέζι και στα δεξιά στέκεται η ξύληνη μπάρα. Παντού τριγύρω βρίσκονται αντικείμενα εποχής, όπως το παλιό ραδιόφωνο στο πασάκι πάνω στην γαλάζια κολώνα ή το παλιό έπιπλο της βιβλιοθήκης στο βάθος ακουμπισμένο στο τοίχο με τα ρετρό πλακάκια.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Ιδιαίτερα vintage φωτιστικά κρέμονται από το ψηλό ταβάνι, αλλά και απλίκες στους τοίχους, δίνοντας στο χώρο ωραίο ζεστό φωτισμό. Στο βάθος, το μάτι σου θα πέσει πάνω σε μία ζωγραφισμένη δεσποινίδα που πλέκει και σε κοιτά έντονα, ενώ το πλεκτό της «ντύνει» τον τοίχο με τη τζαμαρία. Την ώρα που προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω το βλέμμα της, ήρθε και κάθησε μαζί μου ο Τάσος Γερακίνης -ο ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες- και βάλθηκα να μου τα εξηγήσει όλα.

Για αρχή, λοιπόν, ρώτησα τι σημαίνει το όνομα «Raraou» και έτσι έμαθα ότι είναι το παρατσούκλι της ηρωίδας στο βιβλίο «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεση. Σε δεύτερη ανάλυση, το όνομα αυτό το συναντάς και σε τίτλο τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη, «Η τσιγγάνα η Ραραού» και αν το «γκουγκλάρεις», θα ανακαλύψεις ότι σαν όνομα έχει ρουμανική καταγωγή.

Έχοντας συμπληρώσει τον πρώτο γύρο ερωταπαντήσεων, θέλησα να μάθω και ποιοι είναι οι δημιουργοί του. Εμπνευστές, λοιπόν, του «Raraou» είναι τρεις φίλοι από το χώρο του σινεμά και του θεάτρου. Ο Τάσος Γερακίνης είναι σκηνοθέτης, η Σάρρα Μπουκενάου είναι συγγραφέας και η Κατερίνα Παπαναστασίου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου. Έτσι εξηγείται το πολύ ωραίο σκηνικό που έχουν στήσει στο «Raraou», αλλά και τα καλλιτεχνικά performances που φιλοξενούν αρκετά συχνά.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 2

Στο «Raraou», πάντως, μπορείς να βρεις τα πάντα. Το πρωί μπαίνει άπλετο φυσικό φως από τις τζαμαρίες και είναι ιδανικά για να πάρεις το καφέ σου μαζί με ένα χορταστικό πρωϊνό και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δουλέψεις από το λάπτοπ σου. Μπορείς να πας να γευματίσεις όλη τη μέρα, αφού η κουζίνα του έχει τα πάντα, από σάντουιτς μέχρι μαγειρευτά και σε πολύ καλές τιμές. Θα πας και το βράδυ για ποτό, κρασί, ρακί, ακόμα και κοκτέιλ, για την ωραία του χαλαρή ατμόσφαιρα, την καλή μουσική του που «τζαζοφέρνει» και «φανκίζει» και είναι στην ιδανική ένταση, για να μπορείς να κουβεντιάσεις.

Το «Raraou» είναι το νέο resto-bar στα Εξάρχεια - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Raraou

Εμμ. Μπενάκη 69, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.