Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show

Για ένατη χρονιά έρχεται στην Τεχνόπολη το Athens Bar Show, η κορυφαία εκδήλωση που απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου. Ακολουθούν τα 6 must που ξεχωρίσαμε από το γεμάτο εκδηλώσεις διήμερο.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show

Για ένατη χρονιά έρχεται στην Τεχνόπολη, στις 6-7/11, το Athens Bar Show, η κορυφαία εκδήλωση που απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου. Δύο ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 7.30 το απόγευμα. Ακολουθούν τα έξι must.

#1 O γκουρού των μπαρ Angus Winchester σε ρόλο εκπαιδευτή

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 1

Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο μπαρ; Ένας θρύλος του παγκόσμιου bartending συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια μοιράζοντας την εμπειρία του. Ο Angus Winchester, ο ιδρυτής του πρώτου παγκόσμιου οργανισμού consulting για μπαρ, μετράει περίπου 30 χρόνια πορείας συνδεδεμένα με τους top mixologists και τα σημαντικότερα μπαρ. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχημένο project στο χώρο κι έχει τη διευθυντική θέση εκπαίδευσης του Bar Convent Berlin. Ετοιμαστείτε να κρατήσετε σημειώσεις για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας επιχείρησης και για τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται από τους μάνατζερ και τους ιδιοκτήτες. Στις 6/11, στις 11.50 π.μ. & 12.50 μ.μ., και στις 7/11, στις 11.30 π.μ. & 6.40 μ.μ.

#2 Όταν το «Game of thrones» συνάντησε το Johnnie Walker και ο Ben Branson το Seedlip...

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 2

Τότε ένα μέρος της Τεχνόπολης μεταμορφώθηκε στο παγωμένο οχυρό των White Walkers και η κατάσταση έγινε «Nolo». Τι σημαίνει αυτό; Στο Bar Show έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όποιο νέο spirit κυκλοφορεί. Δύο δυνατές αφίξεις είναι το White Walker by Johnnie Walker, με αναφορά στους μυστηριώδεις παγωμένους στρατιώτες του Night King στο «Game of thrones», και το Seedlip του Ben Branson, το πρώτο μη αλκοολούχο ποτό που προωθεί το ρεύμα Nolo. Δοκιμάστε το ουίσκι με τις νότες καραμέλας και βανίλιας και το πρωτότυπο nolo ποτό με τις βοτανικές spicy εκδοχές.

#3 Σπάστε τον πάγο με Ice Up

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 3

Ανάμεσα στις παρουσιάσεις των spirits και των αξεσουάρ, φέτος θα μπει εμβόλιμη μια νέα τάση που κάνει θραύση στο χώρο του bartending, o ποιοτικός κι εντυπωσιακός πάγος. Κάντε μια στάση στο stand της Ice up για μια τετ-α-τετ κουβέντα με τους bartenders Λορέτα Τόσκα, Αλέξη Σιμωνίδη και Αντώνη Μαντζαρίδη. Η ταλαντούχα παρέα έχει δημιουργήσει μια σειρά από καθαρούς, κρυστάλλινους και φινετσάτους πάγους που κρατάνε το κοκτέιλ μας αναλλοίωτο από την πρώτη μέχρι την τελευταία γουλιά. Εκεί θα ανακαλύψετε τα διαφορετικά είδη και σχήματα πάγου που ταιριάζουν σε κάθε ποτό και θα μάθετε γιατί τελικά ο πάγος είναι το πιο σημαντικό συστατικό σε ένα ποτό...

#4 Εσύ τι τύπος είσαι; Aperitivo ή tiki style;

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 4

Δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει από τα ενημερωμένα workshops η προχωρημένη θεματολογία για τα δύο hot trends, το aperitivo και το tiki. Διαλέξτε κουλτούρα και κάντε βουτιά στα μυστικά, παρακολουθώντας την Τρίτη 6/11 (1.20 μ.μ.), το σεμινάριο των experts Ιταλών Giancardo Mancino και Pietro Rizzo για τις απογευματινές ελαφριές μείξεις και την Τετάρτη 7/11 (5.30 μ.μ.) τον Georgi Radev, δημιουργό του tropical bar «Laki Kane», σε ένα εξωτικό ταξίδι γεμάτο ρούμι και punch, που ξεκινάει από τα πρώτα tiki cocktails και φτάνει μέχρι τα σημερινά μοντέρνα exotics.

#5 O μαέστρος των κοκτέιλ

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 5

Από τις πιο σημαντικές στιγμές του Athens Bar Show η ομιλία του Salvatore Calabrese, ζωντανού θρύλου των μπαρ. Σημειώστε στις 7/11 (12.30 μ.μ.) τη βιωματική αναδρομή που θα κάνει για την εξέλιξη του bartending, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Αλήθεια πόσο έχει αλλάξει αυτό το επάγγελμα, πόσο έχουν επηρεάσει τα social media, τι προσδοκίες έχουμε για τη συνέχεια; Θα απαντήσει σε όλα με την εμπειρία 40 χρόνων πίσω από την μπάρα, τα 13 βιβλία, τα δεκάδες βραβεία για τον επαγγελματισμό και τα σημαντικά επιτεύγματά του, όπως το διάσημο Martini, το πιο παλιό Negroni, η ακριβότερη συνταγή κοκτέιλ αλλά και η άρνησή του να εμφανιστεί στην τζεϊμσμποντική περιπέτεια «Casino Royale».

#6 Και τα spirits θέλουν το streetfood τους

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Athens Bar Show - εικόνα 6

Δεν γίνεται όταν έχεις σύσσωμη τη ­βιομηχανία των ποτών και των κοκτέιλ να μην υπάρχει γευστική συντροφιά. Στο ­φετινό Athens Bar Show εντοπίζουμε πανέμορφες καντίνες με λιχουδιές του δρόμου. Σε μία από αυτές θα βρούμε για πρώτη φορά τον ταλαντούχο σεφ και bartender Χάρη Μπονάνο να ετοιμάζει μερικές από τις νόστιμες και πρωτότυπες street συνταγές του. Παρακολουθήστε το blind taste αγαύης του Tomas Estes (7/11, 6.30 μ.μ.) και στη συνέχεια ζητήστε από τον Χάρη να σας κάνει τον κατάλληλο συνδυασμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.