Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019

Πέντε κορυφαίοι ειδικοί της γεύσης αναλύουν τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τα cocktail του αύριο…

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019

Τα cocktail έχουν την τιμητική τους και βλέπουμε τους επαγγελματίες bartender ανά τον κόσμο να αναζητούν και να πειραματίζονται συνεχώς με νέα υλικά και πρωτότυπες μεθόδους προσέγγισης του «cocktailing».

Με αφορμή τον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό World Class Bartender of the Year, μία ομάδα κορυφαίων ειδικών στον χώρο της γεύσης συζήτησαν μερικές από τις τάσεις που θα δούμε στις μπάρες παγκοσμίως το 2019. Η ομάδα αποτελούνταν από τον θρυλικό Jeffrey Morgenthaler, τον βασιλιά των instagrammable cocktail Elliot Clark, την Claire Smith Warner επικεφαλή του brand Seedlip, τον World Class Bartender για το 2012 Tim Phillips-Johansson και τέλος τη Diageo global cocktailian Lauren Mote.

Οι τρεις τάσεις που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και φαίνεται ότι θα επικρατήσουν στις μπάρες το 2019 είναι τα δημοφιλή cocktail με χαμηλό ποσοστό ή καθόλου αλκοόλ, τα εντυπωσιακά serves έτοιμα για φωτογράφηση (ποστάρισμα στα social και μετά για κατανάλωση) και τέλος η οικολογική συνείδηση και βιώσιμη διαχείριση των υλικών.

Αναλυτικά οι τάσεις όπως τις «διέγνωσαν» οι ειδικοί έχουν ως εξής:

#1 Low and no-abv cocktails

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 1

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει στις προτιμήσεις τα spirits με χαμηλό δείκτη αλκοόλ, τα οποία τα βλέπουμε ως βασικά συστατικά σε μείξεις στις περισσότερες μπάρες και έχουν σίγουρα φανατικό κοινό. Spritz και Aperitivo, cocktail με λικέρ και αποστάγματα με χαμηλό αλκοολικό δείκτη θα βρείτε σε όλες τις cocktail lists, όπως και προτάσεις χωρίς αλκοόλ. Η άφιξη γευστικότατων αποσταγμάτων χωρίς καθόλου αλκοόλ, όπως το Seedlip, αλλάζουν πλέον τελείως τα δεδομένα στο πως αντιλαμβανόμαστε τα no alcohol cocktail.

#2 #Mycocktail

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 2

Η συνεχής ανοδική πορεία του instagram τα τελευταία χρόνια επηρέασε και τον χώρο του cocktail με την εμφάνιση της νέας γενιάς «drinkstagrammers» και με τα αμέτρητα ανεβάσματα φωτογραφιών με cocktail υψηλής αισθητικής παρουσίασης. Οι bartenders ανά τον κόσμο φροντίζουν όχι μόνο για το γευστικό αποτέλεσμα αλλά και για το τέλειο serve στα cocktail τους, που μέσω του instagram ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

#3 Sustaining the momentum

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 3

Το προηγούμενο έτος η μείωση χρήσης πλαστικού σε καλαμάκια και ποτήρια, όπως και η συνολική μείωση χρήσης χαρτοπετσετών στα bar, βρισκόταν στο επίκεντρο. Κατά την διάρκεια του 2019 αναμένεται κορυφαία bar ανά τον κόσμο να κάνουν την υπέρτατη μετάβαση στη μείωση αποβλήτων, δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στους τοπικούς μικρούς παραγωγούς για την αγορά των πρώτων υλών, αλλά και στην αξιοποίηση υλικών που μπορεί να προορίζονταν για τον κάδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.