Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019

Πέντε κορυφαίοι ειδικοί της γεύσης αναλύουν τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τα cocktail του αύριο…

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019

Τα cocktail έχουν την τιμητική τους και βλέπουμε τους επαγγελματίες bartender ανά τον κόσμο να αναζητούν και να πειραματίζονται συνεχώς με νέα υλικά και πρωτότυπες μεθόδους προσέγγισης του «cocktailing».

Με αφορμή τον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό World Class Bartender of the Year, μία ομάδα κορυφαίων ειδικών στον χώρο της γεύσης συζήτησαν μερικές από τις τάσεις που θα δούμε στις μπάρες παγκοσμίως το 2019. Η ομάδα αποτελούνταν από τον θρυλικό Jeffrey Morgenthaler, τον βασιλιά των instagrammable cocktail Elliot Clark, την Claire Smith Warner επικεφαλή του brand Seedlip, τον World Class Bartender για το 2012 Tim Phillips-Johansson και τέλος τη Diageo global cocktailian Lauren Mote.

Οι τρεις τάσεις που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και φαίνεται ότι θα επικρατήσουν στις μπάρες το 2019 είναι τα δημοφιλή cocktail με χαμηλό ποσοστό ή καθόλου αλκοόλ, τα εντυπωσιακά serves έτοιμα για φωτογράφηση (ποστάρισμα στα social και μετά για κατανάλωση) και τέλος η οικολογική συνείδηση και βιώσιμη διαχείριση των υλικών.

Αναλυτικά οι τάσεις όπως τις «διέγνωσαν» οι ειδικοί έχουν ως εξής:

#1 Low and no-abv cocktails

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 1

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει στις προτιμήσεις τα spirits με χαμηλό δείκτη αλκοόλ, τα οποία τα βλέπουμε ως βασικά συστατικά σε μείξεις στις περισσότερες μπάρες και έχουν σίγουρα φανατικό κοινό. Spritz και Aperitivo, cocktail με λικέρ και αποστάγματα με χαμηλό αλκοολικό δείκτη θα βρείτε σε όλες τις cocktail lists, όπως και προτάσεις χωρίς αλκοόλ. Η άφιξη γευστικότατων αποσταγμάτων χωρίς καθόλου αλκοόλ, όπως το Seedlip, αλλάζουν πλέον τελείως τα δεδομένα στο πως αντιλαμβανόμαστε τα no alcohol cocktail.

#2 #Mycocktail

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 2

Η συνεχής ανοδική πορεία του instagram τα τελευταία χρόνια επηρέασε και τον χώρο του cocktail με την εμφάνιση της νέας γενιάς «drinkstagrammers» και με τα αμέτρητα ανεβάσματα φωτογραφιών με cocktail υψηλής αισθητικής παρουσίασης. Οι bartenders ανά τον κόσμο φροντίζουν όχι μόνο για το γευστικό αποτέλεσμα αλλά και για το τέλειο serve στα cocktail τους, που μέσω του instagram ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

#3 Sustaining the momentum

Αυτές θα είναι οι τάσεις στο barteding για το 2019 - εικόνα 3

Το προηγούμενο έτος η μείωση χρήσης πλαστικού σε καλαμάκια και ποτήρια, όπως και η συνολική μείωση χρήσης χαρτοπετσετών στα bar, βρισκόταν στο επίκεντρο. Κατά την διάρκεια του 2019 αναμένεται κορυφαία bar ανά τον κόσμο να κάνουν την υπέρτατη μετάβαση στη μείωση αποβλήτων, δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στους τοπικούς μικρούς παραγωγούς για την αγορά των πρώτων υλών, αλλά και στην αξιοποίηση υλικών που μπορεί να προορίζονταν για τον κάδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' υποδέχεται το 'Tabula Rasa'

Ο Φίλιππος Φιλιππόπουλος σε ένα ξεχωριστό guest shift, στην μπάρα του δημοφιλούς αθηναϊκού σποτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2024

Στο 'Barro Negro' για την πρώτη Margarita Week της Αθήνας

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, οι επισκέπτες ενός εκ των κορυφαίων μπαρ της χώρας θα ζήσουν μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης, με την Margarita στο επίκεντρο.

Εκρηκτικό b2b στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Όχι ένα αλλά δύο events με ελεύθερη είσοδο θα μας οδηγήσουν αυτό το σαββατοκύριακο στην Κυψέλη.

Το esthete concept του Αλέξανδρου Χριστόπουλου για πρώτη φορά στο "Zebra Bar"

Ο κοσμοπολίτης Dj έρχεται για πρώτη φορά στο hot spot των Βορείων Προαστίων για ένα δυνατό event.

Στο "Line" για το πρώτο Fords Gin Festival

Μία ολοήμερη γιορτή του αρκευθούχου αποστάγματος σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, με τη σφραγίδα του Fords Gin.

Στο 'Halfman' για ελληνικά κρασιά

Αυτή την εβδομάδα, τιμάμε τον ελληνικό αμπελώνα στο all day cocktail bar restaurant του Αμαρουσίου.

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά

Το στέκι του Χαλανδρίου ανανεώνεται και επενδύει σε όλα όσα μετρούν πραγματικά για ένα καλό μπαρ.