Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit

Πέντε βραβευμένοι bartenders, ένα κλασικό spirit κι ένα κορυφαίο ελληνικό μπαρ ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια μοναδική εμπειρία γευστικών αποκαλύψεων, από νησί σε νησί.

Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit

Εσείς ξέρετε τι αρώματα έχει το ελληνικό καλοκαίρι; Αλήθεια, ποια είναι η γεύση των Κυκλάδων; Και πώς γίνεται να ανακατέψουμε τα συστατικά και των δύο μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο προκλήσεις; Για παράδειγμα, η Μύκονος έχει γεύση κοπανιστής ακόμη και στο σέικερ, η Αντίπαρος βγάζει τη δροσιά του καρπουζιού και η Πάρος κρύβει μέσα στα γραφικά στενά της τα αρώματα της Μεσογείου.

Μία εβδομάδα σε τρία ελληνικά νησιά, τη Μύκονο, την Αντίπαρο και την Πάρο, με πέντε κορυφαίους bartenders και το εμβληματικό Metaxa, ήταν αρκετή για να κάνουμε δροσερή βουτιά στην ελληνική drinking κουλτούρα, να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες του περίφημου Greek spirit και να εξερευνήσουμε νέες γευστικές εμπειρίες.

Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit - εικόνα 1
Το ιστιοφόρο του Metaxa πλέει στα αιγαιοπελαγίτικα νερά.

Το εμβληματικό ποτό έκλεισε φέτος τα 130 χρόνια του. Αυτό το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε το 1888, όταν ο Σπύρος Μεταξάς σφράγισε την πρώτη φιάλη, αιχμαλωτίζοντας μέσα της τα μοναδικά αρώματα της πατρίδας. Το Metaxa, το πιο πολύπλοκο και πληθωρικό ελληνικό ποτό, που κινείται συνεχώς σε νέα μονοπάτια, πάντα με άξονα την ευζωία και τις απολαύσεις της ζωής, παραμένει διαχρονικό και ζωντανό. Αυτήν τη φορά επάνδρωσε, σε συνεργασία με το μπαρ «Τhe Clumsies» της οδού Πραξιτέλους, ένα ιστιοφόρο με τρεις από τους καλύτερους bartenders στον κόσμο, το οποίο σαλπάρισε για ένα διαφορετικό cocktail hopping στις Κυκλάδες, με το ξεσηκωτικό σύνθημα «Metaxa & The Clumsies explore Greece».

Σε αυτό το γευστικότατο ταξίδι εξερεύνησης συμμετείχαν ο Erik Lorincz, head bartender στο «American Bar» του «Savoy Hotel», o Leo Robitschek από το «Nomad» της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, ο Κώστας Ιγνατιάδης από το μπαρ «Schumman’s» του Μονάχου – και μαζί τους ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης του «Clumsies». Ο Erik, o Leo και ο Κώστας, έχοντας ως πηγή έμπνευσης το Metaxa και την αύρα των ελληνικών νησιών, σερβίρισαν δροσερές, καλοκαιρινές και ταυτόχρονα πρωτότυπες συνταγές.

Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit - εικόνα 2
Πρώτος σταθμός η Μύκονος και ο Erik Lorincz ο εμπνευστής των Metaxa κοκτέιλ.

Στον πρώτο σταθμό, τη Χώρα της Μυκόνου, ανεβήκαμε στο εντυπωσιακό «180° Sunset Bar», όπου μας υποδέχτηκε σαν οικοδεσπότης ο Erik. Με φόντο το μαγικό Νησί των Ανέμων και το καθηλωτικό του ηλιοβασίλεμα, δοκιμάσαμε τις τολμηρές συνταγές του διάσημου bartender, όπως το Island of the Winds, που συνδύαζε εξαιρετικά το Metaxa με mezcal, εσπεριδοειδή και νότες από το ντόπιο ντελικατέσεν, την κοπανιστή! Εξίσου πρωτότυπο και μοναδικό ήταν το Stolen Dance, επηρεασμένο από το συρτάκι, με το Metaxa αυτήν τη φορά να παντρεύεται με ούζο, θυμάρι και μαστίχα.

Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit - εικόνα 3
Ο Leo Robitschek κέρδισε τις εντυπώσεις με το πρωτότυπο Arni, ένα κοκτέιλ με πρωταγωνιστή το γιαούρτι.

Στη συνέχεια το πλοίο διάδοσης της ελληνικής κουλτούρας των μπαρ έριξε άγκυρα στην Αντίπαρο, το διαμαντάκι του Αιγαίου, που ενέπνευσε δημιουργικά τον Leo. Στο «Beach House», στην παραλία Απάντημα, μια ανάσα μακριά από τα κρυστάλλινα νερά, o βραβευμένος bartender μας δρόσισε με το Karpouzi, μια μείξη Metaxa με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο αλλά και με μαστίχα και φρέσκο νερό αγγουριού, ενώ μας σερβίρισε την Ελλάδα στο ποτήρι με το Olive Brunch, στο οποίο κυριαρχούσε η γεύση του... ελαιόλαδου. Η καλοκαιρινή διάθεση ανέβηκε ακόμη περισσότερο με το ευρηματικό Arni. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ μπορεί να μην περιείχε το κλασικό ελληνικό έδεσμα, είχε όμως φοβερές όξινες νότες από γιαούρτι και πράσινο τσάι, οι οποίοι έκαναν τρομερή αντίθεση με το πάντα γλυκόπιοτο Metaxa.

Συναρπαστικές εξερευνήσεις στο Αιγαίο παρέα με ένα κλασσικό spirit - εικόνα 4
Ο Κώστας Ιγνατιάδης από το «Schumman’s» του Μονάχου στην μπάρα του «Agosta» στην Πάρο.

Τελευταίος σταθμός εξερεύνησης το θρυλικό «Agosta» στη Νάουσα της Πάρου, με guest της μπάρας τον ταλαντούχο Κώστα Ιγνατιάδη. Ο Κώστας δούλεψε με τα αρώματα του Metaxa και των Κυκλάδων κι ετοίμασε αναπάντεχα twists κλασικών κοκτέιλ με κυκλαδίτικο αέρα, όπως το Metaxa Julep με κόλιαντρο και το Mediterranean highball με δεντρολίβανο.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα από όλη αυτήν την εξερεύνηση; Το βελούδινο Metaxa δεν είναι μόνο για το χειμώνα, του πάει πολύ και το καλοκαίρι. Όπως μας είπαν και οι experts, είναι μαγικό το πώς εναρμονίζεται με τόσα πολλά και διαφορετικά υλικά, δίνοντας κοκτέιλ ευχάριστα, ελαφριά και άκρως δροσιστικά. Δοκιμάστε το κι εσείς ή καλύτερα: don’t drink it, explore it!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.