Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο

Το λιλιπούτειο bar της Σύρου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, αφού έχει έναν κατάλογο αποσταγμάτων και μια λίστα cocktails που τα «σπάνε».

Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο

Το bar στην Ερμούπολη της Σύρου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει κάθε φορά που βρισκόμαστε στην λιλιπούτεια μπάρα του. Παρά το μικρό του μέγεθος και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην συγκεντρωμένη μπαρίστικη σκηνή της Αθήνας έχει έναν κατάλογο αποσταγμάτων και μια λίστα cocktails που τα «σπάνε».

Ειδικά στην κατηγορία του ρούμι υπάρχουν ετικέτες, που δύσκολα μπορείς να βρεις αλλού. Ο Χρήστος Γκόλφης, ιδιοκτήτης και bartender, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Νίκο Αρβανίτη, τον έλληνα rum ambassador, για πρώτη φορά ένα μενού που κατηγοριοποιεί το ρούμι με βάση την απόσταξη και την πρώτη ύλη. Σε κάθε ετικέτα υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για τον τρόπο απόσταξης αλλά και για το αποστακτήριο.

Το ίδιο δυνατός, όμως, παραμένει ο κατάλογος και σε άλλες κατηγορίες, όπως στο gin, στην τεκίλα, στο ουίσκι ακόμα και στα ελληνικά spirits. O Χρήστος δουλεύει με όλα τα αποστάγματα, ψάχνει ό,τι καινούργιο, σπάνιο και ιδιαίτερο κυκλοφορεί και τολμάει να πειραματιστεί μαζί τους και στο επίπεδο των συνταγών. Οι signature μείξεις αγκαλιάζουν όλα τα διαφορετικά ποτά και ειδικά φέτος εστιάζουν στα ανερχόμενα pisco, mezcal και agricole. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Spring me και Espuma de Hueso!

A post shared by Kouchico (@kouchico) on

Η φετινή cocktail λίστα έχει ένα καινούργιο section, το Bo(a)tanical Trip, που αποτελεί μάλιστα έναν από τους καλύτερους λόγους για να πας στο Kouchico. Πρόκειται για έξι εντυπωσιακά και ευρηματικά cocktails, στημένα γύρω από την έννοια του island hopping. Το ταξίδι από νησί σε νησί γίνεται με το ανακάτεμα υλικών από το ευρύτερο Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Για παράδειγμα ο Κικεώνας (το ποτό που σέρβιρε η Κίρκη) έχει κρασί και μέλι από τη Σύρο, αρωματισμένο με γραβιέρα Νάξου και αγριοκύμινο. Από την άλλη, η Κίρκη, το επόμενο cocktail της λίστας, έχει εκτός από gin, σαφράν από την Ανάφη, κίτρο από την Νάξο, λουίζα από την Σύρο και bitters λεβάντας. Στο Salty Breeze τα χαμομήλια και τα θυμάρια δίνουν το αρωματικό στίγμα του κυκλαδίτικου τοπίου, χωρίς όμως να σκεπάζουν τη χαρακτηριστική αίσθηση του τσίπουρου. Μια πρέζα αλάτι συμβολίζει τη θάλασσα, που ενώνει τα νησιά, αβαντάροντας το σύνολο της γεύσης του cocktail.

Τέλος, πριν φύγετε πρέπει να δοκιμάσετε τις δυο εξαιρετικές μείξεις με κρασί. Το Summer Path που βασίζεται στην λευκή κυκλαδίτικη ποικιλία Μονεμβασιά και στον συριανό μαραθόσπορο και τη Vaftra, όπου η ερυθρή ποικιλία των Κυκλάδων Μανδηλαριά αρωματίζεται με τα υλικά της συριανής παστελαριάς, που χρησιμοποιούνται και για να αρωματιστεί η συριανή λούζα, αλλά και με άρκευθο από την Ρόδο.

Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.