Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο

Το λιλιπούτειο bar της Σύρου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, αφού έχει έναν κατάλογο αποσταγμάτων και μια λίστα cocktails που τα «σπάνε».

Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο

Το bar στην Ερμούπολη της Σύρου δεν σταματάει να μας εκπλήσσει κάθε φορά που βρισκόμαστε στην λιλιπούτεια μπάρα του. Παρά το μικρό του μέγεθος και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην συγκεντρωμένη μπαρίστικη σκηνή της Αθήνας έχει έναν κατάλογο αποσταγμάτων και μια λίστα cocktails που τα «σπάνε».

Ειδικά στην κατηγορία του ρούμι υπάρχουν ετικέτες, που δύσκολα μπορείς να βρεις αλλού. Ο Χρήστος Γκόλφης, ιδιοκτήτης και bartender, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Νίκο Αρβανίτη, τον έλληνα rum ambassador, για πρώτη φορά ένα μενού που κατηγοριοποιεί το ρούμι με βάση την απόσταξη και την πρώτη ύλη. Σε κάθε ετικέτα υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για τον τρόπο απόσταξης αλλά και για το αποστακτήριο.

Το ίδιο δυνατός, όμως, παραμένει ο κατάλογος και σε άλλες κατηγορίες, όπως στο gin, στην τεκίλα, στο ουίσκι ακόμα και στα ελληνικά spirits. O Χρήστος δουλεύει με όλα τα αποστάγματα, ψάχνει ό,τι καινούργιο, σπάνιο και ιδιαίτερο κυκλοφορεί και τολμάει να πειραματιστεί μαζί τους και στο επίπεδο των συνταγών. Οι signature μείξεις αγκαλιάζουν όλα τα διαφορετικά ποτά και ειδικά φέτος εστιάζουν στα ανερχόμενα pisco, mezcal και agricole. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Spring me και Espuma de Hueso!

A post shared by Kouchico (@kouchico) on

Η φετινή cocktail λίστα έχει ένα καινούργιο section, το Bo(a)tanical Trip, που αποτελεί μάλιστα έναν από τους καλύτερους λόγους για να πας στο Kouchico. Πρόκειται για έξι εντυπωσιακά και ευρηματικά cocktails, στημένα γύρω από την έννοια του island hopping. Το ταξίδι από νησί σε νησί γίνεται με το ανακάτεμα υλικών από το ευρύτερο Αιγαίο και τις Κυκλάδες. Για παράδειγμα ο Κικεώνας (το ποτό που σέρβιρε η Κίρκη) έχει κρασί και μέλι από τη Σύρο, αρωματισμένο με γραβιέρα Νάξου και αγριοκύμινο. Από την άλλη, η Κίρκη, το επόμενο cocktail της λίστας, έχει εκτός από gin, σαφράν από την Ανάφη, κίτρο από την Νάξο, λουίζα από την Σύρο και bitters λεβάντας. Στο Salty Breeze τα χαμομήλια και τα θυμάρια δίνουν το αρωματικό στίγμα του κυκλαδίτικου τοπίου, χωρίς όμως να σκεπάζουν τη χαρακτηριστική αίσθηση του τσίπουρου. Μια πρέζα αλάτι συμβολίζει τη θάλασσα, που ενώνει τα νησιά, αβαντάροντας το σύνολο της γεύσης του cocktail.

Τέλος, πριν φύγετε πρέπει να δοκιμάσετε τις δυο εξαιρετικές μείξεις με κρασί. Το Summer Path που βασίζεται στην λευκή κυκλαδίτικη ποικιλία Μονεμβασιά και στον συριανό μαραθόσπορο και τη Vaftra, όπου η ερυθρή ποικιλία των Κυκλάδων Μανδηλαριά αρωματίζεται με τα υλικά της συριανής παστελαριάς, που χρησιμοποιούνται και για να αρωματιστεί η συριανή λούζα, αλλά και με άρκευθο από την Ρόδο.

Το Kouchico μας ταξιδεύει στο Αιγαίο - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.