Το Clumsies γίνεται NoLo

Για δυο καλοκαιρινές νύχτες το Clumsies μεταμορφώνεται σε No και Low alcoohol cocktail bar, από το πρώτο απόσταγμα χωρίς αλκοόλ, το Seedlip, και μας μυεί σε μια νέα απολαυστική κατηγορία ποτών.

Το Clumsies γίνεται NoLo

To Seedlip του Ben Branson πρωτοστάτησε στη γέννηση της κατηγορίας χωρίς αλκοόλ και την υποστηρίζει λανσάροντας παγκοσμίως το πρώτο Nolo bar, το οποίο εστιάζει στη γεύση και στα συστατικά ενός cocktail και όχι στην περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το Clumsies γίνεται NoLo - εικόνα 1

Στις 24 και 25 Ιουλίου σε δεκαέξι βραβευμένα bar, επιλεγμένα από τις μητροπόλεις των cocktails θα σερβιριστούν καινοτόμες μείξεις με βάση το seedlip με χαμηλό αλκοόλ ή καθόλου. Δοκιμάζοντας στο The Clumsies, το έκτο καλύτερο μπαρ παγκοσμίως, σίγουρα θα πάρουμε ιδέες για το τι να πιούμε όταν δεν πίνουμε αλκοόλ.

Η τάση των low cocktails τα τελευταία τρία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερο κοινό. Ειδικά τους ζεστούς μήνες το να πιεις κάτι ελαφρύ, δροσερό, που δεν υστερεί σε γεύση είναι πρώτη επιλογή. Στις περισσότερες λίστες πλέον βρίσκουμε ευρηματικές προτάσεις moctails που έχουν το νεύρο και την πολυπλοκότητα, χωρίς να βασίζονται στην υψηλή αλκοόλη. Τα δυο Seedlip που έχουν έρθει στην Ελλάδα το βοτανικό και το spicy γίνονται βάση σε εύκολους και γρήγορους συνδυασμούς που σε κάθε γουλιά θυμίζουν ένα καλό ποτό, χωρίς την έντονη γλυκύτητα. Για παράδειγμα το Seedlip green μαζί με τόνικ και φλούδα αγγουριού είναι σαν ένα εξαιρετικό Gin Τόνικ…και το καλό είναι ότι μπορείς να απολαύσεις όσο ποτήρια θέλεις.

Το Clumsies γίνεται NoLo - εικόνα 2

Σήμερα τέτοιες μείξεις σερβίρονται σε πολλά διάσημα cocktail bar και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Μερικά από αυτά θα μεταμορφωθούν σε Nolo για τις δυο μέρες του Ιουλίου και θα ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις. H λίστα εκτός από το Clumsies περιλαμβάνει τα: Flying Dutchman (Άμστερνταμ), Paradiso (Βαρκελώνη), Panda &Sons (Εδιμβούργο), The Old Man (Hong Kong), Dandelyan (Λονδίνο), Walker Inn (Λος Άντζελες), Nitecap with Griffiths (Νέα Υόρκη), Tjoget (Στοκχόλμη), PS40 (Σίδνει), Black Pearl (Μελβούρνη), Operation Dagger (Σιγκαπούρη) και Drig Dog (Σαν Φρανσίσκο).

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
20/04/2024

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".