Το τρίκουελ της γιορτής του cocktail στη Λάρισα καθιερώνει το επιτυχημένο blockbuster.
Ξέρετε ποιες είναι οι γαλλικές τάσεις του bartending; Πώς φτιάχνονται τα διάσημα Negroni του Termini, πώς σερβίρονται τα Ιταλικά aperitivo ή ποια είναι η εξέλιξη των ελληνικών αποσταγμάτων; Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω μπορείτε να τα μάθετε με μια εκδρομή μέχρι τη Λάρισα!
Η καρδιά της ελληνικής και της ευρωπαϊκής bartending σκηνής χτυπά και πάλι στη Θεσσαλία. Το Bar Engage – Aγκαζέ vol 3, μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του Kubrick – Pure Social Club, του Στέφανου Δραγανιδάκη (Trap bar, Αθήνα) και του Λαρισαίου Άρη Μακρή, bar manager στο παρισινό Le Syndicat, επιστρέφει με μια ενισχυμένη και δυνατή μείξη εκδηλώσεων, που προωθούν την κουλτούρα του cocktail, εκπαιδεύουν, ενεργοποιούν τους επαγγελματίες και φρεσκάρουν τις υπηρεσίες τους. Από τις 7 έως τις 12 Μαΐου σε όλη την Λάρισα έχει στηθεί ένα σκηνικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με αναπάντεχα guest bartendings, συναρπαστικά pop up bars και εξειδικευμένα σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses, που κάνουν focus στις νέες τάσεις.
Για να πάρετε μια ιδέα, στο event συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Γαλλία με τα bars Bisou, Les Grands Verres, Little Red Door, Combat, Symbiose, Le Parfum, από τη Μεγάλη Βρετανία τα βραβευμένα Bar Termini, Artisanal και Coupette, από την Ισπανία τα δημοφιλή Ginbo και Two Schmucks, από την Κύπρο το πολυσυζητημένο Lost + Found Drinkery, ενώ από την Ιταλία ταξιδεύει το Mag Café που θα μας κάνει μια εισαγωγή στην αγαπημένη συνήθεια του aperitivo, με τον Davide Fornasiero, Brand Ambassador της Gruppo Campari να δίνει το παρών. Τη λίστα με τα bar του εξωτερικού κλείνει η Γερμανία με το δυνατό Hunky Dory. Όσον αφορά την παρουσία της ελληνικής bartending σκηνής, είναι πολύ εντυπωσιακή και περιλαμβάνει γνωστά spot από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τα Ιωάννινα, το Βόλο, τα Χανιά και την Σύρο.
Η θεσσαλική πόλη έχει αποδείξει (τις δυο προηγούμενες χρονιές) ότι μπορεί και με το παραπάνω να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο event. To Bar Engage έχοντας γερές βάσεις, κάθε χρόνο εξελίσσεται προσκαλώντας την αφρόκρεμα της spirit βιομηχανίας: bartenders, επιχειρηματίες, opinion leaders και influencers. Αυτό που κυρίως την διαφοροποιεί σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει τη γαστρονομία και τα cocktails με τον ιστορικό και τουριστικό πλούτο του τόπου.
Σημειώστε σε αυτά και μια σειρά από πρωτότυπες παρουσιάσεις με ομιλητές τους ιδιοκτήτες bar Sullivan Doh (Le Syndicat), Λευτέρη Γεωργόπουλο (The Clumsies, Odori, Theory), Γιάννη Κοροβέση (Borsalino) και Ντίνο Κωνσταντινίδη (Lost + Found Drinkery) τους influencers Edvinas Rudzinskas και Danil Nevsky (cocktails for you) και τον rum expert Dean Callan.
Το ετήσιο ραντεβού γίνεται το καλύτερο μέσον για να ανταλλάξουν όλοι οι άνθρωποι του χώρου γνώσεις, εμπειρίες και να ανακατέψουν τις drinkins συνήθειες τους αναβαθμίζοντας τις και για όλους εμάς να ζήσουμε έξι συναρπαστικές μέρες γνωρίζοντας από κοντά σημαντικές προσωπικότητες τους χώρου και δοκιμάζοντας μέσα σε ένα φεστιβαλικό κλίμα εντυπωσιακά cocktails.