Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage

Το τρίκουελ της γιορτής του cocktail στη Λάρισα καθιερώνει το επιτυχημένο blockbuster.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage

Το τρίκουελ της γιορτής του cocktail στη Λάρισα καθιερώνει το επιτυχημένο blockbuster.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage - εικόνα 1

Ξέρετε ποιες είναι οι γαλλικές τάσεις του bartending; Πώς φτιάχνονται τα διάσημα Negroni του Termini, πώς σερβίρονται τα Ιταλικά aperitivo ή ποια είναι η εξέλιξη των ελληνικών αποσταγμάτων; Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω μπορείτε να τα μάθετε με μια εκδρομή μέχρι τη Λάρισα!

Η καρδιά της ελληνικής και της ευρωπαϊκής bartending σκηνής χτυπά και πάλι στη Θεσσαλία. Το Bar Engage – Aγκαζέ vol 3, μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του Kubrick – Pure Social Club, του Στέφανου Δραγανιδάκη (Trap bar, Αθήνα) και του Λαρισαίου Άρη Μακρή, bar manager στο παρισινό Le Syndicat, επιστρέφει με μια ενισχυμένη και δυνατή μείξη εκδηλώσεων, που προωθούν την κουλτούρα του cocktail, εκπαιδεύουν, ενεργοποιούν τους επαγγελματίες και φρεσκάρουν τις υπηρεσίες τους. Από τις 7 έως τις 12 Μαΐου σε όλη την Λάρισα έχει στηθεί ένα σκηνικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με αναπάντεχα guest bartendings, συναρπαστικά pop up bars και εξειδικευμένα σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses, που κάνουν focus στις νέες τάσεις.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage - εικόνα 2

Για να πάρετε μια ιδέα, στο event συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Γαλλία με τα bars Bisou, Les Grands Verres, Little Red Door, Combat, Symbiose, Le Parfum, από τη Μεγάλη Βρετανία τα βραβευμένα Bar Termini, Artisanal και Coupette, από την Ισπανία τα δημοφιλή Ginbo και Two Schmucks, από την Κύπρο το πολυσυζητημένο Lost + Found Drinkery, ενώ από την Ιταλία ταξιδεύει το Mag Café που θα μας κάνει μια εισαγωγή στην αγαπημένη συνήθεια του aperitivo, με τον Davide Fornasiero, Brand Ambassador της Gruppo Campari να δίνει το παρών. Τη λίστα με τα bar του εξωτερικού κλείνει η Γερμανία με το δυνατό Hunky Dory. Όσον αφορά την παρουσία της ελληνικής bartending σκηνής, είναι πολύ εντυπωσιακή και περιλαμβάνει γνωστά spot από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τα Ιωάννινα, το Βόλο, τα Χανιά και την Σύρο.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage - εικόνα 3

Η θεσσαλική πόλη έχει αποδείξει (τις δυο προηγούμενες χρονιές) ότι μπορεί και με το παραπάνω να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο event. To Bar Engage έχοντας γερές βάσεις, κάθε χρόνο εξελίσσεται προσκαλώντας την αφρόκρεμα της spirit βιομηχανίας: bartenders, επιχειρηματίες, opinion leaders και influencers. Αυτό που κυρίως την διαφοροποιεί σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις είναι ότι καταφέρνει να συνδυάσει τη γαστρονομία και τα cocktails με τον ιστορικό και τουριστικό πλούτο του τόπου.

Η θριαμβευτική επιστροφή του Bar Engage - εικόνα 4

Σημειώστε σε αυτά και μια σειρά από πρωτότυπες παρουσιάσεις με ομιλητές τους ιδιοκτήτες bar Sullivan Doh (Le Syndicat), Λευτέρη Γεωργόπουλο (The Clumsies, Odori, Theory), Γιάννη Κοροβέση (Borsalino) και Ντίνο Κωνσταντινίδη (Lost + Found Drinkery) τους influencers Edvinas Rudzinskas και Danil Nevsky (cocktails for you) και τον rum expert Dean Callan.

Το ετήσιο ραντεβού γίνεται το καλύτερο μέσον για να ανταλλάξουν όλοι οι άνθρωποι του χώρου γνώσεις, εμπειρίες και να ανακατέψουν τις drinkins συνήθειες τους αναβαθμίζοντας τις και για όλους εμάς να ζήσουμε έξι συναρπαστικές μέρες γνωρίζοντας από κοντά σημαντικές προσωπικότητες τους χώρου και δοκιμάζοντας μέσα σε ένα φεστιβαλικό κλίμα εντυπωσιακά cocktails.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.