Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις

Μιλήσαμε και παρουσιάζουμε τον Βρετανό περιζήτητο παραγωγό, ο οποίος πέρασε τον dub ήχο σε κάθε είδος μουσικής που μπορείς να φανταστείς, λίγο πριν παρουσιάσει ένα δυνατό DJ set στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις

Μιλήσαμε και παρουσιάζουμε τον Βρετανό περιζήτητο παραγωγό, ο οποίος πέρασε τον dub ήχο σε κάθε είδος μουσικής που μπορείς να φανταστείς, με αφορμή την πρόσκλησή του στα SNFCC Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο 10/2.

Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις - εικόνα 1

«Προσπαθώ να μην αναλαμβάνω πάρα πολλές δουλειές» μου λέει ο Adrian Sherwood και παραλίγο να μου πέσει το ακουστικό από το αφτί! Μιλάμε για έναν παραγωγό που έχει προσφέρει το μαγικό του άγγιγμα –κράτα την αναπνοή σου– στους Ministry, Nine Inch Nails, Einstürzende Neubauten, Depeche Mode, Primal Scream, στον «καλό του φίλο» Andrew Weatherall και πιο πρόσφατα στον εξερευνητή της dubstep Pinch και τον Dubfire (στο υποδειγματικό ρεμίξ του «RibCage»), ενώ από το 1979 τρέχει το label On-U Sound, το οποίο στεγάζει την πολυπολιτισμική και βαθύτατα πολιτική μουσική των Tackhead, Dub Syndicate, African Head Charge, Mark Stewart και Gary Clail. Η μεγάλη του αγάπη όμως, όπως μου ομολογεί, είναι ο Lee «Scratch» Perry, τη μουσική του οποίου άκουγε από μικρός και με τον οποίο συνεργάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 31 χρόνια στο άλμπουμ «Time Boom X De Devil Dead», ενώ ετοιμάζουν αυτές τις μέρες άλλο ένα.

Προσπαθώντας να προσδιορίσει την επιρροή του στη σύγχρονη μουσική, από τη μία αναφέρει με μετριοφροσύνη ότι «το μεγαλύτερο κοπλιμέντο είναι όταν με πλησιάζουν και μου λένε πόσο πολύ τους έχω επηρεάσει» ενώ από την άλλη «απορώ που η δουλειά μου φτάνει σε όλους αυτούς τους τρομερά ταλαντούχους μουσικούς ακόμη κι αν δεν είμαι καθόλου εμπορικός». Η «όχι και τόσο καλή» σχέση του με το μουσικό κατεστημένο μού δίνει την ευκαιρία να τον ρωτήσω για τις πολιτικές απόψεις του, οι οποίες καταλήγουν στο εξής: «Αν οι ΗΠΑ με τους χιλιάδες άστεγους είναι η “land of the free”, τότε θα προτιμούσα να ζω στη Λιβύη του Καντάφι όπου κάθε άνθρωπος είχε το σπίτι του». Προς το τέλος της τηλεφωνικής κουβέντας μας αναρωτιέμαι αν μέσα στο γεμάτο του πρόγραμμα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του κι εκείνος μου απαντά ότι του αρέσει να ασκείται και να παίζει γκολφ. «Σαν τον Ντόναλντ Τραμπ», αστειεύομαι κι εκείνος λέει γελώντας: «Θα ήθελα πολύ να τον χτυπήσω με το μπαστούνι!»

Ο Adrian Sherwood προσκαλείται στο πλαίσιο των SNFCC Sessions στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο 10/2. Στις 19:30 στον Πύργο Βιβλίων θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον μουσικό και παραγωγό Cayetano, ενώ στις 21:00 στον Φάρο θα παρουσιάσει ένα DJ set. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.