Δώδεκα ώρες με τους σούπερ σταρ της dance σκηνής

Αν υπάρχει ένα event για το οποίο ο κόσμος θα συρρεύσει από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και οι παλαίμαχοι clubbers θα ξεσηκωθούν ώστε να θυμηθούν τα παλιά, αυτό είναι το Techniques του Blend.

Δώδεκα ώρες με τους σούπερ σταρ της dance σκηνής

Αν υπάρχει ένα event για το οποίο ο κόσμος θα συρρεύσει από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και οι παλαίμαχοι clubbers θα ξεσηκωθούν ώστε να θυμηθούν τα παλιά, αυτό είναι το Techniques του Blend, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 23/9 σε δύο stages του πολυχώρου της Ιεράς Οδού 7-13.

Δώδεκα ώρες με τους σούπερ σταρ της dance σκηνής - εικόνα 1

Η έκτη έκδοση του Techniques είναι η πιο φιλόδοξη στην ιστορία αυτού του μεγάλης κλίμακας event που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2012 το Blend, καθώς καταλαμβάνει δύο stages στον πολυχώρο της Ιεράς Οδού 7-13, με headliners στο «Gazi Music Hall» τον Richie Hawtin και τον Chris Liebing (στις 03:30 και 06:30 αντίστοιχα), και στο «Acro» τους Tale Of Us και τον Solomun (στις 02:45 και 05:00 με bonus ένα back2back set στις 08:00, που μας προκαλεί ήδη ανατριχίλα). Είναι σίγουρα δύσκολο να συγκεντρώσεις μια τέτοια dream team κάτω από την ίδια στέγη την ίδια βραδιά (μην ξεχνάμε ότι οι δύο πρώτοι συγκαταλέγονται στους stars της techno και οι δεύτεροι στους πιο επίκαιρους και εκλεκτικούς influencers του χορευτικού ηλεκτρονικού ήχου), ωστόσο αυτόν το δωδεκάωρο μαραθώνιο οι clubbers τον οφείλουν στην ομάδα του Λορένζο Blender, που έχει φροντίσει να χτίσει τις σχέσεις της με τους βασικούς παίκτες της παγκόσμιας σκηνής.

Ειδικά ο Richie Hawtin, μία από τις ιερές αγελάδες της techno, είναι κάτι σαν άτυπος resident του Techniques – αυτή είναι η τέταρτη φορά που εμφανίζεται στο event, έχοντας κάνει ποδαρικό στην πρώτη έκδοση το 2012. Για τον άνθρωπο που ανήκει στο δεύτερο κύμα της Detroit techno, που επέβαλε τη minimal techno, ανέπτυξε ταλέντα στα labels Plus 8 και M-nus και δημιούργησε φανταστικά tracks με το ψευδώνυμο Plastikman, ο Λορένζο μας είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξη: «Ο Richie Hawtin είναι ο “θεός” μου. Η μουσική του με τρελαίνει. Για μένα είναι ο Michael Jackson της ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο στην εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας και του ήχου γενικότερα, τόσο πολύ που μερικές φορές σκέφτομαι μήπως είναι εξωγήινος!». Ο Richie Hawtin σίγουρα δεν είναι εξωγήινος, αποτελεί όμως ένα κινητό brand. Εκτός από τα labels, τα gigs και τις παραγωγές, έχει βαλθεί να μας μυήσει στο σάκε (έχει δημιουργήσει τη δική του ετικέτα του γιαπωνέζικου ποτού και διοργανώνει τα μουσικο-γευσιγνωστικά events ENTER.Sake) αλλά και να βελτιώσει την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι DJs, σχεδιάζοντας το μείκτη MODEL 1 της PLAYdifferently.

Ο Richie Hawtin παρουσιάζει τις δυνατότητες του μείκτη που σχεδίασε:



Μεγάλο κεφάλαιο της techno είναι και ο Chris Liebing. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν χάρη στο ποικιλόμορφο CLR Podcast (τώρα έχει αντικατασταθεί από το #AMFM), ένα από τα παρακλάδια της πλατφόρμας CLR την οποία έχει δημιουργήσει για να στεγάζει τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις που έχουν σταθερό προσανατολισμό τη σκοτεινή πλευρά της techno. Σκάβοντας στο παρελθόν του, βρίσκουμε έντονη δραστηριότητα στη γερμανική σκηνή της δεκαετίας του 1990, το περίφημο άλμπουμ «Evolution» του 2003, το οποίο εμπνέεται από φιλοσοφικές έννοιες και θεωρίες, καθώς και συνεργασίες με τους Green Velvet και Umek.

Στο τελευταίο #AMFM, o Chris Liebing παρουσίασε μέρος του set του στο «Cacao Beach» στη Sunny Beach της Βουλγαρίας:



Η καριέρα του Solomun εκτοξεύτηκε όταν το «Mixmag» τον ανακήρυξε καλύτερο DJ του 2012 με αφορμή το ρεμίξ στο «Around» των Noir & Haze, το χαριτωμένο βιντεοκλίπ του track «Kackvogel» και την εξέλιξη του label Diynamic, του οποίου είναι συνιδρυτής, σε μια εστία παραγωγής ποιοτικών υπερεπιτυχιών. Από εκεί και πέρα, ο μύθος του Solomun, αυτού του νέου σούπερ ήρωα της house, έχει χτιστεί πάνω στις πιο απίθανες καταστάσεις: είναι cool, πάντα ντύνεται στα μαύρα και φοράει μαύρα γυαλιά, διαθέτει σωσία που είναι το ίδιο διάσημος με εκείνον, ενώ το DJ set του στο Boiler Room (που έχει φτάσει τα 28 εκατομμύρια views) έχει ξεσηκώσει δραματουργικές αναλύσεις με κεντρική πρωταγωνίστρια την κοπέλα με το καπέλο που ζει το δράμα της προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή του.

To –από κάθε άποψη– επικό set του Solomun για το Boiler Room:



Η τελειοθηρική μουσική των Tale Of Us, που το καλοκαίρι είχε ένα επιτυχημένο mini residency στο μυκονιάτικο «Alemagou», κρύβει μελωδικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία που την κάνουν να ακούγεται εντελώς ξεχωριστή στα αφτιά των clubbers. Το σχήμα των Carmine Conte και Matteo Milleri έχει γοητεύσει όμως και τους επαγγελματίες, αποσπώντας τον τίτλο των DJs του 2015 από το «Mixmag» και κυκλοφορώντας κάποιες από τις λιγοστές της παραγωγές στις σεβάσμιες εταιρείες R&S, M-nus και Deutsche Grammophon – σ’ αυτή την τελευταία, που ειδικεύεται στην κλασική μουσική, κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάρτιο το άλμπουμ «Endless», προσφέροντας στη νέα γενιά ένα ολόδικό της soundtrack για chill out.

Ένα σπάνιο mix των Tale Of Us βασισμένο σε κυκλοφορίες του δικού τους label, Afterlife:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.