Φτιάξε βαλίτσες για φεστιβαλικό clubbing

Επιλέγουμε τα καλύτερα φεστιβάλ χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής του υπόλοιπου καλοκαιριού στην Ευρώπη, αλλά και στο –ανερχόμενο στο κύκλωμα– Μαρόκο.

Φτιάξε βαλίτσες για φεστιβαλικό clubbing

Κάστρα, λίμνες και εξοχικά κτήματα αποτελούν το σκηνικό των καλοκαιρινών φεστιβάλ χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη αλλά και στο –ανερχόμενο στο κύκλωμα– Μαρόκο. Επιλέγουμε τα καλύτερα του υπόλοιπου καλοκαιριού, από τις μαζικές μέχρι τις boutique διοργανώσεις.

Φτιάξε βαλίτσες για φεστιβαλικό clubbing - εικόνα 1
Το Mysteryland είναι μια παραμυθένια υπερπαραγωγή

Το φεστιβαλικό καλοκαίρι της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη – εκτός από μια μικρή χώρα στα νότια των Βαλκανίων, που αντιστέκεται στα επαναλαμβανόμενα ηλεκτρονικά beats! Μέχρι τώρα, το EXIT συγκέντρωσε 350.000 άτομα από 90 χώρες με την πρωτοβουλία να συνδέσει τέσσερα φεστιβάλ (Sea Star στην Κροατία, Revolution στη Ρουμανία, EXIT στη Σερβία και Sea Dance στο Μαυροβούνιο) με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το Καλοκαίρι της Αγάπης, o Eric Prydz τα έδωσε όλα στο Tomorrowland, όπου τον οδήγησε τρέχοντας με 200 χλμ. ένα περιπολικό, καθώς το τρένο του είχε φτάσει με καθυστέρηση, ενώ το Balaton Sound, στις όχθες της λίμνης Μπάλατον, της μεγαλύτερης λίμνης της κεντρικής Ευρώπης, αποδείχτηκε και φέτος η πιο family friendly διοργάνωση, με τα παιδιά να χορεύουν στους ώμους των γονιών τους υπό τους ήχους του Armin Van Buuren και του Jason Derulo.

Η δράση ωστόσο συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε έχουμε μερικές προτάσεις για τους κοσμοπολίτες clubbers με αντοχές. Πρώτη στάση το Houghton Festival (10-13/8), το οποίο κάνει το ντεμπούτο του υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του DJ/παραγωγού Craig Richards. Στη μαγευτική εξοχική ιδιοκτησία Houghton Hall, τυπική της βρετανικής εξοχής, όπου υπάρχει και πάρκο με έργα εικαστικών όπως του περίφημου James Turrell, οι διοργανωτές υπόσχονται άψογο ήχο και μαραθώνια sets από τους Ricardo Villalobos, Floating Points, Roman Flügel και Sonja Moonear.

Ταξίδι στο χρόνο θα κάνουν όσοι βρεθούν στο Festival Forte (24-27/8), το οποίο πραγματοποιείται μέσα στο κάστρο της πορτογαλικής κωμόπολης Montemor-o-Velho. Αυτό το προχωρημένο μουσικά φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια performance των Lydia Lunch, Mia Zabelka και Zahra Mani και θα συνεχίσει με Jeff Mills, Vatican Shadow και Blawan.

Λονδρέζικη εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε clubber που σέβεται τον εαυτό του είναι το South West Four (26-27/8), το οποίο είναι sold out την πρώτη μέρα, αλλά έχει διαθέσιμα εισιτήρια για τη δεύτερη – με € 67 θα δεις Deadmau5, Knife Party και Sub Focus στην υπαίθρια κεντρική σκηνή και γύρω γύρω στις τέντες Carl Craig, Sven Väth, Erick Morillo και δεκάδες άλλους.

Αυτό θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο South West Four:



Μεγάλης κλίμακας φεστιβάλ είναι το B.my.Lake (23-26/8), κι αυτό στις όχθες της λίμνης Μπάλατον, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο νέο φεστιβάλ το 2013 που πρωτοξεκίνησε, και παραμένει προσανατολισμένο στον ήχο της techno (φέτος ανοίγει θεαματικά με μια Drumcode Night). Επίσης, το παραμυθένιο Mysteryland (26-27/8) στην Ολλανδία, το οποίο στην 24η έκδοσή του ξανοίγεται σε ποικίλα μουσικά είδη και έτσι εκτός από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους superstars θα συμπεριλάβει και stages με το Cocoon, τον Dave Clarke, το Elrow και τη Hospital Records.

Τα teasers του B.my.Lake και του Mysteryland:



Για πιο ήρεμες (ως προς τη χωρητικότητα) καταστάσεις, προτείνουμε το Oasis (14-17/9) στο Μαρακές, ώστε το πρωί να κάνεις βόλτα με καμήλα στην έρημο και το βράδυ να χορέψεις με Richie Hawtin, Maceo Plex, Nicolas Jaar, Solomun και Marcel Dettmann – αν το Μαρόκο σου φαίνεται γοητευτικός φεστιβαλικός προορισμός, τσέκαρε και το Atlas Electronic (24-27/8) σε μια οικοτουριστική μονάδα στο Μαρακές. Επίσης, ενδιαφέροντα lineups παρουσιάζουν τα boutique λογικής Blijdorp Festival (12/8) στο Ρότερνταμ με headliner τον Scuba, καθώς και το Dekmantel Selectors (24-28/8) στην Κροατία με Marcel Dettmann, DJ Stingray, Objekt και DJ Nobu – κάποιοι από αυτούς παίζουν μάλιστα σε boat parties.

Το τελικό lineup του Oasis Festival:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.