«Odori» και Βασίλης Κυρίτσης στα Spirited Awards

Μπήκαν στις λίστες με τους επικρατέστερους για τις υποψηφιότητες των βραβείων που απονέμονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Tales of the Cocktail.   

«Odori» και Βασίλης Κυρίτσης στα Spirited Awards

Άλλη μια διεθνής επιτυχία για το ελληνικό bartending και μάλιστα στα σημαντικότερα βραβεία της παγκόσμιας βιομηχανίας του ποτού: στις (διεθνείς) λίστες με τους δέκα υποψηφίους ανά κατηγορία στα Spirited Awards φιγουράρουν το «Odori Vermuteria di Atene» και ο Βασίλης Κυρίτσης. Η βερμουτερία με head bartender τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, ένα χρόνο μετά το άνοιγμά της, είναι υποψήφια ως Καλύτερο Νέο Cocktail Bar, ενώ ο bartender/συνιδιοκτήτης του «The Clumsies» βρίσκεται μαζί με ονόματα όπως ο Erik Lorincz του λονδρέζικου «American Bar» και ο Iain Griffiths του επίσης λονδρέζικου «Dandelyan» στη δεκάδα των Καλύτερων Bartenders της Χρονιάς – πέρυσι το «The Clumsies» είχε περάσει και στο τελικό top-4 των Καλύτερων High Volume Cocktail Bars. Υποψήφιο για την Καλύτερη Bar Team είναι το κυπριακό «Lost + Found Drinkery», το οποίο ανταγωνίζεται τις ομάδες σημαντικών bars όπως τα «Dandelyan», «Happiness Forgets», «Le Calbar» και «The Connaught Bar».

Στη συνέχεια της διαδικασίας, από τις λίστες με τις δέκα υποψηφιότητες θα αναδειχθούν οι τέσσερις επικρατέστεροι σε κάθε κατηγορία. Η ανακοίνωση των τελικών υποψηφιοτήτων θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου μέσω του Facebook Live. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου στο πλαίσιο του σημαντικότερου φεστιβάλ για το cocktail, το ποτό και το bartending, το Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη.

Με αφορμή την ανακοίνωση του προτελευταίου σταδίου των υποψηφιοτήτων, η Ann Tuennerman, ιδρύτρια του Tales of the Cocktail ανέφερε ότι μία θέση στην τελική δεκάδα είναι ένα «μνημειώδες επίτευγμα» και ευχαρίστησε τους κριτές για το δύσκολο έργο να ξεχωρίσουν τους επικρατέστερους από τις πάνω από χίλιες υποψηφιότητες για τις 24 κατηγορίες των βραβείων.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.