Πριν από λίγο καιρό, το «ΜεΖεν», που βρίσκεται στον Βόλο και τη Λάρισα, κατέλαβε και μεταμόρφωσε το αθηναϊκό bar «The Trap» για δύο μέρες – ναι, έπαιζε παλιά λαϊκά και έφερε τα χαρακτηριστικά κομμένα κονσερβοκούτια που τοποθετούνται στα τραπέζια. O σκοπός ήταν να μυήσει τους Αθηναίους στη φιλοσοφία του βολιώτικου τσιπουράδικου. Αν κρίνουμε από τη συμφόρηση που επικράτησε από νωρίς και τα δύο μεσημέρια, ο τσιπουρο-προσηλυτισμός πέτυχε!
Εμείς ακολουθήσαμε τον Γρηγόρη Χέλμη και τον Ανδρέα Διακοδημήτρη, δηλαδή τους δημιουργούς του «ΜεΖεν» στα ψώνια τους μαζί με την ομάδα τους. Συζητήσαμε για τη δική τους προσέγγιση στο κλασικό τσιπουράδικο, καθώς και για τις παράλληλες δράσεις τους (το συγκεκριμένο event ήταν η πρώτη στάση σε ένα «ΜεΖεν on tour»). Φυσικά, τρυπώσαμε στην κουζίνα, την ώρα ακριβώς που ο Γρηγόρης τύλιγε το θράψαλο κοκορέτσι, έναν από τους νόστιμους μεζέδες που θα γευόμασταν αργότερα. Δείτε, λοιπόν, το βίντεο από τη συνάντησή μας με τους ανθρώπους του «ΜεΖεν» στην Αθήνα.
Μπουκιά, γουλιά και κουβέντα με τους ανθρώπους του «ΜεΖεν»
Σε μια αποκλειστική βιντεο-συνέντευξη με αφορμή την πρώτη στάση του «ΜεΖεν on tour», στο «The Trap», συναντάμε τον Γρηγόρη Χέλμη και τον Ανδρέα Διακοδημήτρη.