Spinte

Spinte bar, όπως λέμε whisky bar! Ή μάλλον, Spinte bar, όπως λέμε cocktail bar!

Spinte

Spinte bar, όπως λέμε whisky bar! Ή μάλλον, Spinte bar, όπως λέμε cocktail bar! Και είναι φυσιολογικό να μην μπορείς ξεκάθαρα να δώσεις έναν τίτλο, γιατί στο Spinte ενώθηκε το πάθος του Νίκου Χατζηανδρέα για τα αποστάγματα και το whisky, με το πάθος του πολυβραβευμένου σε εγχώριους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς bartender Αλέξανδρου Σουρμπάτη, για τα “μαγειρεμένα” cocktails. Η συνάντηση γίνεται στο πιο εμβληματικό, ίσως, σημείο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Εδώ, με την αύρα του Θερμαϊκού, οι εμπειρίες και οι γεύσεις από τα πολυάριθμα ταξίδια και των δύο, αποτυπώνονται πίσω από την εντυπωσιακή, δωδεκάμετρη μπάρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κάτσεις αναπαυτικά και να απολαύσεις γευστικά ταξίδια ανάμεσα στις πάνω από 360 ετικέτες whisky και στα εμπνευσμένα από σύγχρονες τεχνικές cocktails. Η λίστα μεγάλη και ποιο να πρωτοδιαλέξεις… Ξεκινώντας από μία Margarita ή από ένα Manhattan, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης σε μυεί με άψογο τρόπο στον κόσμο των κλασικών cocktails και καταλαβαίνεις γιατί αυτές οι γεύσεις αγαπήθηκαν σε όλον τον κόσμο τόσο πολύ. Περνώντας στην signature λίστα, κάθε συνταγή είναι μία δήλωση και κάθε ποτήρι έχει μια ιστορία να σου πει. Όπως στο Noche Cubana, όπου τα φρέσκα αρώματα ανανά και ροζ γκρέιπφρουτ ανακατεύονται με το ρούμι και λες σου φανερώνουν τα μυστικά μιας κουβανέζικης νύχτας. Ακολουθούν μερικά ακόμα must taste, όπως το Raspberry Fraud, με τα φρέσκα rasberries και την φινετσάτη spicy επίγευση και το Smoking Euforia με την εναλλαγή των γεύσεων καφέ και σοκολάτας. Για το φινάλε, ένα Strawberry Daiquiri, εμπνευσμένο από ένα επιδόρπιο του Ferran Adria -και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Θα σας ξαφνιάσει, θα σας εκπλήξει και θα σας ανοίξει την όρεξη...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.