Η Αθήνα γίνεται... American Bar

Η ομάδα του «Clumsies» φιλοξενεί έξι διακεκριμένα αμερικανικά bars στο pop up event American Dream Bar την Πέμπτη 9/3.

Η Αθήνα γίνεται... American Bar

Η ομάδα του «Clumsies» εκμηδενίζει αποστάσεις και κόστος φιλοξενώντας έξι διακεκριμένα αμερικανικά bars στο American Dream Bar την Πέμπτη 9/3. Δοκιμάζοντας τις signature δημιουργίες τους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο στο εμπορικό τρίγωνο, θα πάρουμε μια γεύση από την υπερδύναμη της κουλτούρας του cocktail.

Η Αθήνα γίνεται... American Bar - εικόνα 1
«Employees Only»

Στην ομάδα του «Clumsies» αρέσουν τα ταξίδια. Με κάθε­ ευκαιρία οι Λευτέρης Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Γιώργος Καίσαρης, Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης αναφέρουν ότι η γνώση και το networking που αποκτούν γυρίζοντας τον κόσμο είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχίας τους. Αυτόν τον ενθουσιασμό που προκαλεί η ανακάλυψη ενός πρωτόγνωρου υλικού, μιας ευρηματικής συνταγής ή μιας καινοτόμου τεχνικής θέλουν να τον μοιράζονται μαζί μας. Γι’ αυτό μέσα στα δύο χρόνια ζωής του βραβευμένου bar τους, που πέρυσι εκτοξεύτηκε στην 9η θέση των 50 καλύτερων του κόσμου, έχουν διοργανώσει πρωτοφανή, μεγάλης κλίμακας events.

Επωφελή τόσο για την ελληνική σκηνή (οι φιλοξενούμενοι ξεναγούνται στα bars της πόλης και γνωρίζουν τους ανθρώπους τους) όσο και για το κοινό, που μυείται σε διαφορετικές φιλοσοφίες bartending, αυτά τα events έχουν δημιουργήσει σοβαρό προηγούμενο. Πέρυσι, στο Hotel Bar, γυρίσαμε τον κόσμο κάνοντας check in στα καλύτερα ξενοδοχειακά bars του κόσμου. βρεθήκαμε σε μια μεξικάνικη γειτονιά κατεβαίνοντας στο Γκάζι όπου στήθηκε το «Palmitas», το πρώτο ελληνικό pop up bar. και τυλιχτήκαμε στον εξωτισμό της Άπω Ανατολής με το Asian Bar. Για την επόμενη pop up υπερπαραγωγή, η ομάδα στρέφει τη ματιά της υπερατλαντικά και μας προσκαλεί να ζήσουμε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking την Πέμπτη 9/3.

Η Αθήνα γίνεται... American Bar - εικόνα 2
«Trick Dog»

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις... υπερδυνάμεις του cocktail, πατώντας φυσικά σε μια μεγάλη παράδοση που φτάνει στη δημιουργία της κουλτούρας της ανάμειξης. Απόδειξη για την αμερικανική πρωτοκαθεδρία στις μπάρες είναι το γεγονός ότι στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου τα 14 (περισσότερα από κάθε άλλη χώρα) βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους – τέσσερα εκ των οποίων φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα κι ένα καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Για τον Γεωργόπουλο είναι η μητρόπολη της κουλτούρας του cocktail, διότι «οι Αμερικανοί bartenders υπερτερούν σαφώς στη δημιουργία και την εξαγωγή concepts, ενώ είναι εκείνοι που δημιουργούν ή υιοθετούν πρώτοι τάσεις και τις επιβάλλουν στον υπόλοιπο κόσμο».

Η Αθήνα γίνεται... American Bar - εικόνα 3
«The Walker Inn»

Το Clumsies American Dream Bar θα στεγαστεί στο κτίριο της οδού Αιόλου 85 από τις 8 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα – όπως και στο Hotel Bar, θα αγοράζεις μάρκες προς € 10 η καθεμία και θα τις χρησιμοποιείς. Οι παρεμβάσεις που θα κάνει στο κτίριο η Nine Design θα έχουν ως βασικό άξονα μια underground και urban αισθητική, η οποία θα αποδοθεί με χαμηλό φωτισμό, νέον σε διαφορετικά χρώματα και street art με την υπογραφή του Klark. Μια και στη Νέα Υόρκη είναι κρυμμένο πίσω από έναν τηλεφωνικό θάλαμο, το speakeasy bar «Please Don’t Tell», το οποίο το 2011 είχε φτάσει στην κορυφή των 50 καλύτερων bars του κόσμου, θα βρίσκεται στο υπόγειο.

Στον πρώτο όροφο θα μας περιμένει το –7ο στην παγκόσμια κατάταξη– «Employees Only», και αυτό βγαλμένο θαρρείς από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, που σερβίρει στην καμπυλωτή μπάρα του διάσημα cocktails όπως το Ginger Smash και μια εκδοχή του Manhattan. Δίπλα του το «Dante», που κουβαλάει ιστορία ενός αιώνα, έχει φιλοξενήσει από τον Ernest Hemingway μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Patti Smith κι ελπίζουμε να μας σερβίρει κάποιο από τα 12 Negroni του, καθώς και το «Trick Dog» από το Σαν Φρανσίσκο, που έχει βγάλει καταλόγους εμπνευσμένους από θεωρίες συνωμοσίας, ράτσες σκύλων, τα ζώδια και δίσκους βινιλίου.

Στο δεύτερο όροφο θα συναντήσουμε ξανά (είχαν έρθει και στο Hotel Bar) το «NoMad Bar», με επικεφαλής τον Leo Robitschek, ενώ θα γνωρίσουμε και το «Walker Inn» από το Λος Άντζελες, που φημίζεται για τις θεματικές λίστες γευσιγνωσίας οι οποίες αλλάζουν ανά δύο μήνες. Σημαντική λεπτομέρεια: το «NoMad» θα έρθει με τον sous chef του για να μας σερβίρει το περίφημο hot dog για το οποίο παραμιλάει η Νέα Υόρκη.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν τη συνάντηση με την Ann Tuennerman λίγες ώρες πριν από το βασικό event στην αίθουσα Παρνασσός στην πλατεία Καρύτση. Η ιδρύτρια του Tales of the Cocktail, του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το ποτό και το cocktail, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορλεάνη και κορυφώνεται με τα Spirited Awards, θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο για την καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης στο επίκεντρο της βιομηχανίας καθώς και για τις ζυμώσεις και τις τάσεις στο παγκόσμιο bartending. Η είσοδος θα είναι δωρεάν, αλλά είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στο info@theclumsies.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.