Τσοβόλα παίξ’ τα όλα στην έκθεση GR80s

Δέκα δισκοθέτες εγκαινιάζουν τις παράλληλες δράσεις της έκθεσης GR80s στη Στέγη την Παρασκευή 17/2, σε ένα opening party με την επιμέλεια του «Six D.O.G.S.».

Τσοβόλα παίξ’ τα όλα στην έκθεση GR80s

Στο δικό του slot, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει το project Τσοβόλα Παίξ’ τα Όλα, ένα set «βασισμένο σε κρυμμένα διαμάντια Ελλήνων Πασοκτζήδων δημιουργών του ’80». Ο συνδημιουργός του Synch Festival είναι ένας από τους δέκα δισκοθέτες που θα παίξουν στα εγκαίνια των παράλληλων δράσεων της έκθεσης GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το opening party, το οποίο επιμελείται το «Six D.O.G.S.», πραγματοποιείται την Παρασκευή 17/2 στον Εκθεσιακό Χώρο –1 της Στέγης, ξεκινάει στις 21:00 και έχει ελεύθερη είσοδο. Στο party θα σερβίρονται cocktails από τα ’80s, οπότε είναι ευκαιρία να ξαναζητήσουμε χωρίς ενοχές Sex on the Beach, White Russian, B52 και Melon Ball. Για να προετοιμαστούμε για όσα θα ακούσουμε, αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου τα βιογραφικά των δισκοθετών (ευχαριστούμε τους διοργανωτές που μας θύμισαν τη λέξη!).

Βουνό
Το Βουνό (οι φίλοι τον φωνάζουν Δημήτρη Ιωάννου) είναι ένας από τους πιο παθιασμένους συλλέκτες άγνωστων θησαυρών της αγαπημένης μας δεκαετίας. Μέσα από τη σκόνη της σπασμένης ντισκομπάλας του θα ανασύρει ελληνικά italo, disco διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, ελληνικά covers ’80s επιτυχιών και UberObscureCult αδάμαντες. Disclaimer: αν βάλετε Shazam θα σας ραγίσει η οθόνη.

Cult Invaders
Οι Cult Invaders, η θυγατρική DJ Team του Luben.tv, θα εμφανιστεί με ένα set εντελώς διαφορετικό απ’ αυτά που μέχρι τώρα έχουν συνηθίσει να παρουσιάζουν στα ξέφρενα parties που συμμετέχουν. Αυτήν τη φορά θα κινηθούν σε ’80s synth-pop μονοπάτια για να συνοδεύσουν και να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νοσταλγικό ταξίδι στη δεκαετία που όλοι μας αγαπήσαμε, μιας και θα αναλάβουν το τελευταίο slot για όσο τραβάει το κέφι.

Θεοδόσης Μίχος
Ο Θεοδόσης Μίχος κοιμάται αργά γιατί είναι ένας από τους ιδρυτές της Popaganda και ξυπνάει νωρίς γιατί έχει πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Best 92.6. Μέχρι σήμερα έχει προλάβει να γράψει ένα βιβλίο («Κράτα το Σόου», εκδ. Key Books) και στις 17 Φεβρουαρίου θα προλάβει να παίξει από Villa 21 μέχρι Τρύπες και από Moot Point μέχρι Μωρά στη Φωτιά.

Mr. Z
Ο Mr. Z δεν θα μιλήσει για τα φαρδιά πλαστικά ρούχα με τις πολύχρωμες ρίγες που μας έντυναν στο σχολείο. Ούτε για τα μεταλλικά θηκάκια στα γυάλινα ποτήρια του καφέ στις καφετέριες, ούτε για πάστες ποντικάκια, ούτε για τα υπέροχα XT 550, ούτε καν για τις φωτογραφίες αγκαλιά με τον Άη Βασίλη στο Παλαιό το Φάληρο. Ο Mr. Z θα μιλήσει για τη μουσική. Τα αμέτρητα βινύλια των ’80s με τα «ψεύτικα» drums και τις ποπ μελωδίες. Την κουρασμένη disco, τους Έλληνες ποπ σταρ και τα αλήτικα new wave. Τα μουσικά ’80s, made in Greece. Θα κάνει μια γενναία βινυλιακή επιλογή 45 λεπτών, αφιερωμένη στη δεκαετία της ζωής μας.

Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ένας ταπεινός υπηρέτης της καλής μουσικής. Παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ στην Ιταλία για 12 χρόνια, συνδημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής του βραβευμένου Synch Festival, συνιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου Θρι Σιξτι, μέλος και creative manager του δημιουργικού studio Fabrika Sonic Arts, από το 2012 ασχολείται επίσης με το καλό αλκοοόλ, cool ανθρώπους και φυσικά φανταστική μουσική στο «Σπίτι Cocktail Βar». Στη Στέγη θα παρουσιάσει το πρότζεκτ ΤΣΟΒΟΛΑ ΠΑΙΞ’ ΤΑ ΟΛΑ, ένα εκρηκτικό DJ set βασισμένο σε κρυμμένα διαμάντια Ελλήνων Πασοκτζήδων δημιουργών του ’80, τα περισσότερα των οποίων μήτε τα γνωρίζετε, μήτε τα έχετε ξανακούσει.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος είναι το 1/2 των Rattler Proxy, οι οποίοι αντλούν έντονη έμπνευση από τον ηλεκτρονικό και «σκοτεινό» wave ήχο της δεκαετίας του ’80. Μεγαλώνοντας στα ’80s, του άρεσαν οι ταινίες τρόμου, οι ήχοι των συνθεσάιζερ κάθε είδους και ο Τερματοφύλακας Γιατρός. Στη Στέγη θα παίξει για 45 λεπτά, επιλέγοντας σχήματα και ήχους που εφάπτονται στους κάτι-σαν-darkwave ήχους της δεκαετίας, εκεί που τα ρούχα ήταν μαύρα, τα μαλλιά κολλημένα και σε θέση όρθιου πανικού, η καμπούρα έντονη και τα παλτό μακριά. Μπορεί να ακουστεί και κάποια πιο «στεγνή» και απρόσκλητη κιθάρα.

Έλενα Φαληρέα
Η Έλενα Φαληρέα ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία (σπουδές κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, κτλ.). Μετά από μικρή περιπλάνηση σε διαφόρων ειδών δουλειές κατέληξε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα σε ταβερνεία και πανηγύρια ανά την επικράτεια. Παράλληλα σπούδασε δημοσιογραφία και εδώ και αρκετά χρόνια έχει μια εκπομπή στην Ελληνική Ραδιοφωνία (τώρα στο Δεύτερο Πρόγραμμα), με τίτλο «Λαϊκοί δρόμοι». Στη Στέγη θα διαλέξει κομμάτια που έχουν ταυτιστεί με τη σπουδαία αναβίωση του λαϊκού τραγουδιού στα ’80s.

Φανταστικοί Ήχοι
Ο Άγγελος Μπαλτάς δημιουργεί μουσική σαν Φανταστικοί Ήχοι εδώ και μια δεκαετία λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο για την ιδιαίτερη προσέγγισή του σε ένα ευρύ φάσμα μουσικής με βασική αναφορά τον ηλεκτρονικό ήχο. Στο υπόγειο της Στέγης θα ανοίξει τη βράδια με ένα σετ αποτελούμενο κυρίως από soundtracks και ηλεκτρονικά της δεκαετίας του ’80.

Felizol
O Felizol παρέα με τον Γιάννο θυμάται τα ελληνικά ’80s με τον δικό του τρόπο και όχι ακριβώς όπως έγιναν. Αν τον πιέσεις πολύ θα σου μιλήσει για τη σκοτεινή χορευτική πλευρά, την 3η πλευρά των δίσκων. Τη Λένα στην Κυψέλη, τον κρητικό ηλέκτρο Μίνοα του Βασίλη Φώτου, τους Μηχανολόγους στη Γωνία Ερμού και Βενιζέλου, τον Παπαδημητρίου στα Τοπία και στη Ρεβάνς του, τον Χατζηνάσιο και τη Συμμορία του, τον Γιώργο Θεοδωράκη, Πετσετάκη, Σπανουδάκη στα πιο καλά κρυμμένα νέας εποχής, τον Ζλατάνο με τα Αρτιφίσιαλ, αχ ρε και τον Μάκη τον Πρέκκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.