Τα cocktails της γιορτής

Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά είναι να βγούμε έξω με φίλους, να γυρίσουμε τη στολισμένη πόλη, να μπούμε στα γιορτινά bar και να δοκιμάσουμε cocktails που μοσχομυρίζουν σοκολάτα, κάρδαμωμο, μοσχοκάρυδο, κανέλες… 

Τα cocktails της γιορτής

Εορταστικές συνταγές στο shaker

Όλα τα αγαπημένα spots της πόλης έχουν μπει στο mood των ημερών, έχουν γεμίσει λαμπιόνια και έχουν ανακατέψει γιορτινά αρώματα. Επιλέγουμε μερικά από αυτά, για να πάρουμε ιδέες και από μια αποκλειστική συνταγή που θα μας εμπνεύσει…
Σας δίνουμε μια λίστα με διαφορετικές προτάσεις, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και να προκύψει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 1

Red Door

Είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο και ιδιαίτερα πρωτότυπο. Το Red Door άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγον καιρό στο Κολωνάκι. Περιμένει να μας μυήσει σε μια διαφορετική Japanese κουλτούρα και να προσθέσει ένα ξεχωριστό γιορτινό άρωμα.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 2

Πρόκειται για το πρώτο Yakiniku Bar Restaurant, με καλόγουστο μινιμαλιστικό ύφος. Yakiniku στα ιαπωνικά σημαίνει «ψήνω κρέας» και εμείς καλούμαστε να συμμετέχουμε στο ψήσιμο του. Το μενού, που φέρει την υπογραφή του Alsin sin, είναι πολύ ιντριγκαδόρικο και φλερτάρει με γιορτινά υλικά. Στα highlights του Red Door μπαίνει η δυνατή μπάρα, εκεί που βρίσκουμε μια ιδιαίτερη μορφή του bartending, τον ταλαντούχο Γιάννη Πέτρο Πετρή. Ο Γιάννης έχει έρθει από το Τόκυο, όπου έχει σπουδάσει στη σχολή design cocktail και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη λίστα « Modern Japanese Cocktails», που υπόσχονται συγκλονιστική εμπειρία. Η γιορτινή τους εκδοχή είναι συναρπαστική.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 3
Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής

Geisha Royal
120ml sparkling sake
10ml yuzu λικέρ
10ml Chambord raspberry
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι flute ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τις φυσαλίδες να κάνουν τη δουλειά τους. Γαρνίρουμε με raspberry. Τip, το σάκε πρέπει να είναι παγωμένο.

Hide and Seek

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 4

Ο αγαπημένος κήπος είναι ακόμα πιο όμορφος αυτή την εποχή. Τα δέντρα και τα λουλούδια έχουν γεμίσει λαμπιόνια και παντού κρέμονται αστραφτερά στολίδια. Σίγουρα αυτό είναι ένα σκηνικό που ανεβάζει τη γιορτινή μας διάθεση. Ετοιμαστείτε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Ο γνωστός, ακούραστος, δραστήριος και δημιουργικός Σπύρος Κερκύρας με τη δυνατή ομάδα του έχουν δουλέψει στην κουζίνα και στη μπάρα με κόκκινα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και ιδιαίτερα υλικά για να προκαλέσουν εορταστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο μας. Βάλτε στην agenda σας το εντυπωσιακό party που θα στηθεί μετά το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Το Hide and Seek κάνει το πρώτο party του χρόνου με φίλους, με ένα πολύ ενδιαφέρον open bar ( είσοδος 40 ευρώ). Στα οπωσδήποτ: το κοκτέιλ Warm Muled Wine.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 5

Warm Muled Wine
Υλικά
100ml κόκκινο κρασί
20ml triple sec
4 με 5 rasberries
2 κεράσια
2 βατόμουρα
1 στικ κανέλας
3 γαρύφαλλα
15-20ml σιρόπι γαρύφαλλου με πορτοκάλι
Φλούδες γκρέιπφρουτ
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Momix

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 6

Μια ακόμα περίπτωση να κάνετε κάτι ανατρεπτικό και εντυπωσιακό είναι το Momix bar, που είναι αφιερωμένο στην μοριακή μειξολογία. Ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβουλος φλερτάρουν συνεχώς με την καινοτομία και δεν σταματάνε να αναζητάνε νέες τεχνικές, με σκοπό τη νέα γευστική εμπειρία. Η δουλειά τους συνεχώς προκαλεί αίσθηση. Βασικά στοιχεία του Momix είναι το ανθρωποκεντρικό bartending, ενώ οι μείξεις του εμπνέονται από το εναλλακτικό βιομηχανικό περιβάλλον, την τέχνη, τη μουσική, την αξιοποίηση της πληροφορικής και ηλεκτρονικής επιστήμης και, κυρίως, τη χρήση των νέων δεδομένων, που πηγάζουν από τη μοριακή γαστρονομία και προσφέρουν πρωτόγνωρη εμπειρία στους γευστικούς αδένες.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 7

Μια τέτοια πρωτόγνωρη εμπειρία θα ζήσετε με τις ευφάνταστες γιορτινές προτάσεις τους. Αγαπημένη γιορτινή συνταγή, το Seventh Heaven.

Seventh Heaven
Υλικά
5cl Metaxa 7 *
2cl λικέρ Όμικρον Μανταρίνι
1,5 cl φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1cl βανίλια σιρόπι
1 κουταλάκι ελβετική μαρέγκα
3 δόσεις bitter μελιού
1 δόση μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση: ρίχνετε όλα τα υλικά στο shaker και ανακατεύετε έντονα με πάγο. Αδειάζετε τον πάγο και ανακατεύετε ξανά για δέκα δευτερόλεπτα. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρετε με φλούδα μανταρινιού. Στο πλάι βάζετε ένα μικρό πιατάκι με bitter σοκολάτας και καίτε ένα στικ κανέλας.

9 Βήτα

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 8

Έχει γίνει hot spot στο Χαλάνδρι και ένας από τους λόγους είναι σίγουρα τα δημιουργικά μιξαρίσματα του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου. Ο Κωνσταντίνος μελετάει πάντα πολύ τις συνταγές του, αυτό έχει κάνει και αυτή τη φορά με ένα εκπληκτικό Ho Ho Ho Menu, με βάση τον μηλίτη, το κόκκινο κρασί, το sherry, τα γιορταστικά σιρόπια και τα μπαχαρικά.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 9

Εκτός από τις γιορτινές προσθήκες cocktail, το 9 Βήτα οργανώνει και ένα δυνατό party για την αλλαγή του χρόνου με φοβερές μουσικές και πολλές εκπλήξεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Red Velvet.

Red Velvet
40ml κόκκινο κρασί
10ml P.X Sherry
10ml κόκκινο βερμούτ
10ml Aperol
20ml σιρόπι κεράσι με δαμάσκηνο
Ι δόση Angostura Bitters
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι του κρασιού με φλούδα γκρέιπφρουτ.

Upupa Epops

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 10

Ένα μαγικό bar, με το εξωτικό όνομα που σημαίνει τσαλαπετεινός, άνοιξε στα Κάτω Πετράλωνα. Μόλις περάσεις την πόρτα, σε υποδέχονται πιγκουίνοι, αγιοβασίλιδες και πολλά ακόμα πανέμορφα στολίδια. Η εξαιρετική Μάρφη Μπάλη κρύβεται πίσω από το Upupa Epops και η παρουσία της αποτελεί εγγύηση για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το bar. Στα cocktails, όλα τα αρώματα είναι ευδιάκριτα και σκάνε στον ουρανίσκο χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές. Εννοείται, ότι αυτές τις ημέρες τα αρώματα βγάζουν περισσότερο σοκολάτα, gingerbread και κανέλα. Πρέπει να δοκιμάσετε το ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά και τις βελουτέ σούπες με κολοκύθα, καρύδα, σελινόριζα και τρούφα ή παντζάρι.

Τα cocktails της γιορτής - εικόνα 11

Επίσης, να έχετε το νου σας γιατί θα τρέξουν πολύ ωραία γιορτινά μπαζάρ στην πανέμορφη αυλή του Upupa Epops. Aγαπημένη συνταγή για τις γιορτές, το Noel Monstre.

Noel Monstre
50ml ρούμι
20ml gingerbread
20ml ανανά
20ml φρέσκο λάιμ
1 δόση Mozart σοκολάτα
Ξύσμα τόνκα
Εκτέλεση: ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε ξύσμα τόνκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.