Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε

Ο δρόμος μέχρι τον χριστουγεννιάτικο καταιγισμό είναι στρωμένος με μερικά από τα πιο αγαπητά στους Αθηναίους clubbers ονόματα, με γενέθλια δραστήριων ομάδων και «δειγματισμό» από ενδιαφέροντα δισκογραφικά labels.

Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε

Ο δρόμος μέχρι τον χριστουγεννιάτικο καταιγισμό είναι στρωμένος με μερικά από τα πιο αγαπητά στους Αθηναίους clubbers ονόματα (Terry Francis, Ellen Allien, Dennis Ferrer), με γενέθλια δραστήριων ομάδων και «δειγματισμό» από ενδιαφέροντα δισκογραφικά labels.

Plisskën Festival, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3/12

Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 1
Οι Optimo στο Plisskën Festival

Η χορευτική δράση του πολυμορφικού και πολυμουσικού διή­μερου φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στο stage Aquarium. Την πρώτη ημέρα δεσπόζει η εμφάνιση της Ellen Allien, η οποία με ένα μείγμα IDM και techno καθώς και μέσα από τις κυκλοφορίες της εταιρείας της BPitch Control αποτυπώνει γλαφυρά το βερολινέζικο κλίμα του clubbing. Την επόμενη ημέρα το θρυλικό leftfield δίδυμο των Optimo στήνει ένα ξέφρενο πάρτι με τις πιο αναπάντεχες επιλογές. Άλλα highlights στο line up η Charlotte de Witte, που εξερευνά τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική πλευρά της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής, η Amelie Lens με συναρπαστική uptempo techno και ο XXXY, που αναμορφώνει είδη όπως η βρετανική garage και acid house. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την data Mουσική.

Return to Disorder Label Night, Παρασκευή 2/12, «Six D.O.G.S.»

Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 2
Η Helena Hauff παρουσιάζει τη δισκογραφική της στο «Six D.O.G.S.»

Η Γερμανίδα Helena Hauff έκανε το ντεμπούτο της το 2013 με μια ιδιαίτερη techno εμποτισμένη με electro, krautrock και industrial στοιχεία. Γύρω από αυτόν τον ήχο κινούνται και οι κυκλοφορίες στο δικό της label Return to Disorder, που μας συστήνεται στο πάρτι της Phormix. Μαζί της θα εμφανιστούν­ οι Umwelt και Morah, που ανήκουν στο roster της εταιρείας. (Είσ.: € 8)

Terry Francis, Σάββατο 3/12, «Six D.O.G.S.»

Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 3

Ο Terry Francis θα πρέπει να είναι ευτυχής που η περιπέτεια με την ανάκληση της άδειας του λονδρέζικου «Fabric», στο οποίο είναι resident από το 1999, έληξε με αίσιο τρόπο. Έτσι θα έρθει εντελώς ευδιάθετος για το πάρτι που διοργανώνει το Blend κάτω από την ομπρέλα των Perestroika Nights του «Six D.O.G.S.». Το ελληνικό κοινό αγαπάει αυτόν τον πρεσβευτή της tech house και ιδρυτή της πλατφόρμας Wiggle και τον περιμένει ανυπόμονα για ένα extended set με αφορμή τα 18 χρόνια παρουσίας του στα decks. (Είσ.: € 15)

Dustin Zhan, Σάββατο 3/12, «Modu»

Στο νέο club στο Μεταξουργείο (Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14), σπίτι της Evolution, ο Αμερικανός Dustin Zahn έρχεται καλεσμένος της ομάδας για να μας ξεσηκώσει με τη δυναμική techno του. Για προθέρμανση ακούστε τις κυκλοφορίες του σε labels όπως Drumcode, Rekids και CLR και ανακαλύψτε το podcast του Train Wrecks, που ρίχνει μια εντελώς διαφορετική ματιά στην techno σκηνή. [Είσ.: € 10 (μέχρι­ τις 2 π.μ.), 12 (μετά τις 2 π.μ.). Πληροφορίες: 6985964483]

Dennis Ferrer, Παρασκευή 9/12, «Dybbuk»

Τα επόμενα club events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 4

Από τους πλέον πολυδιάστατους παραγωγούς της dance σκηνής, ο Νεοϋορκέζος Dennis Ferrer έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο (όχι μόνο ως chart topper) υπογράφοντας μουσική η οποία διακρίνεται από ευρύτητα στιλ κι ευελιξία ανάμεσα στα συνθετικά tech, soulful και afro που μπαίνουν πίσω από τη μαγική λέξη «house». Στην Αθήνα, έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, επιστρέφει για ένα set στο νέο χώρο του «Dybbuk», με support από τους CJ Jeff και Lefty D. (Είσ.: € 15)

Vanila Showcase, Παρασκευή 9/12, «Six D.O.G.S.»

Οι Sawf, Morah και Anfs από το roster του αθηναϊκού label Vanila φέρνουν στο Gig Space «τα ψυχεδελικά vibes μιας διαστροφικής χρονιάς που φτάνει στο τέλος της» – και αυτή η φράση περιγράφει με ακρίβεια τον ιδιόμορφο ήχο της εταιρείας. (Είσ.: € 5)

Blend presents Alan Fitzpatrick & Luigi Madonna, Σάββατο 10/12, «Monastiraki Center»

Με κοινό σημείο τη σαρωτική τους επικράτηση στη σκηνή της techno, ο Alan Fitzpatrick, που έχει γράψει­ το «We Do What We Want», ένα από τα καλύτερα tracks της χρονιάς­, και ο Luigi Madonna πρωταγωνιστούν σε άλλο ένα μεγάλης κλίμακας event του Blend. Support από τους Mikee και Manolaco. (Προπώληση εισιτηρίων € 20 και € 25, μέχρι τις 10/12, από το δίκτυο του www.viva.gr )

The Bedroom 3 Years Anniversary, Σάββατο 17/12, «Modu»

Η ομάδα The Bedroom γιορτάζει τα τρίτα της γενέθλια με μια διπλή δόση techno, όπως ταιριάζει στη μουσική της ταυτότητα. Αυτήν τη δόση θα προσφέρουν ο Rafa Barrios, ο οποίος έχει σφραγίσει με το ισπανικό ταμπεραμέντο του από το Miami Music Week μέχρι το νεοϋορκέζικο «Cielo», και ο Ιταλός Enrico Sangiuliano, «παιδί» των παράνομων rave parties. (Πληροφορίες: 6940890275)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.