Ποιος είναι ο φημισμένος bartender που θα βρεθεί πίσω από την μπάρα του «The Trap» την Πέμπτη 17/11.
Ο Σλοβάκος Marian Beke είναι ένα από τα πιο αξιοσέβαστα ονόματα της βιομηχανίας του ποτού. Υπό τη διεύθυνσή του επί πέντε χρόνια, το λονδρέζικο «Nightjar» μάζευε διακρίσεις και διθυράμβους από τους ειδικούς, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσίαζε τους πελάτες με φαντασμαγορικές γαρνιτούρες και εκκεντρικά υλικά (κάτι που πήρε βέβαια απρόσμενη τροπή στην περίπτωση του cocktail Moby Dick!).
Εδώ κι ένα χρόνο ο Beke συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του στο bar που δημιούργησε με τον Rusty Červen (προερχόμενο από το εξαιρετικό «Connaught Bar»): το «The Gibson», πήρε το όνομά του από το ομώνυμο – προ Ποτοαπαγόρευσης– cocktail, προσφέρει μεταξύ άλλων στη λίστα του πολλές εκδοχές του, αγαπάει τα τουρσιά (το Gibson, θυμίζουμε, γαρνίρεται με κρεμμύδι τουρσί) και φέτος έκανε θεαματική είσοδο στην έκτη θέση των 50 καλύτερων bars του κόσμου.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι την Πέμπτη 17/11 θα δοκιμάσουμε ιδιαίτερα δημιουργικά cocktails στο guest bartending που διοργανώνει το «The Trap» (το οποίο έχει μπει αξιόμαχα στο παιχνίδι των bar events) σε συνεργασία με τη βότκα Snow Leopard, που παράγεται σε ένα αποστακτήριο ηλικίας ενός αιώνα στην Πολωνία και διαθέτει μέρος των κερδών στη διάσωση της λεοπάρδαλης του χιονιού. Οι Αθηναίοι bartenders περιμένουν βέβαια με ανυπομονησία το masterclass της επόμενης μέρας, όπου ο Beke θα μιλήσει για τα «πώς» και τα «γιατί» που πρέπει να απασχολούν έναν δημιουργικό επαγγελματία της μπάρας.