Μια ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει ανεβαίνοντας στο roof garden του κλασικού ξενοδοχείου Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη.
Στημένο σε μοντέρνο μίνιμαλ στιλ σε μια υπέροχη βεράντα με ξύλινο ντεκ, ωραία πέργκολα και γκρι-μπεζ τόνους στην επίπλωση, το Point a Bar and Restaurant, έχει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το Μουσείο και τις στέγες της Πλάκας. Στα ακριανά τραπέζια μοσχοβολούν τα γιασεμιά, ενώ πέρα από το ζωντανό μπαρ υπάρχουν και ήσυχα σταντ για ποτό με θέα τον ορίζοντα της πόλης.
Θέλοντας να επενδύσουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία καταρχήν για τον επισκέπτη του ξενοδοχείου, τα τελευταία χρόνια οι φιλόξενες ιδιοκτήτριες αδελφές Τσιμιδοπούλου έστησαν βήμα – βήμα, και σε πείσμα των δύσκολων καιρών για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, το εστιατόριο – μπαρ, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και έχει πλέον να παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για τους ξένους φιλοξενούμενους όσο και για τους Αθηναίους. Όμορφο, νεανικό, παρά τις επιμέρους αδυναμίες, ακτινοβολεί θετική ενέργεια και είναι ό,τι πρέπει για τις Αυγουστιάτικες βραδιές που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη.
Οι δύο νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές παρουσιάζοντας ένα best-of ελληνικών γεύσεων με έμφαση στις πρώτες ύλες, με πιάτα όπως: Πολίτικα γεμιστά με κρέμα φέτας που έρχονται κρεμασμένα σε δεντράκι, Κατσικάκι με πράσινα φασολάκια και σφακιανή μυζήθρα, Κερκυραϊκό σοφρίτο από κόντρα φιλέτο, Brûlée τονάκι με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα στο κάρβουνο, Τυλιχτά σουβλάκια κοτόπουλο με απόλα.
Το μενού συμπληρώνεται με μεσογειακές και διεθνείς προτάσεις με έθνικ πινελιές: νόστιμα και φινετσάτα Ραβιόλια με ραγού χταπόδι και τσιπς παντζάρι, πληθωρικό Πεϊνιρλί με αρνίσια γλυκάδια και φουα γκρα, Ταρτάρ κολιού με περγαμόντο και ελιά, Ψητός σολωμός σε ginger fresh με brûlée αγγούρι. Στο πνεύμα των τάσεων υπάρχει και η κατηγορία «Αυγό» με πιάτα όπως καγιανά με αυγό στους 64ο C και καβουρμά από τη Θράκη. Από τα γλυκά ξεχωρίσαμε τη μους σοκολάτας με παντζάρι και μαστίχα.
Πολύ καλή δουλειά γίνεται στα κοκτέιλ, όπου ο Λευτέρης Σοφαντζής έχει στήσει έναν ωραίο, εκτενή κατάλογο με αρχαιοελληνικές αναφορές που συνδυάζει διαφορετικά υλικά (αρκετά από τα οποία ελληνικά) με εμβληματικά μνημεία της πόλης και των Κυκλάδων. Τα κοκτέιλ χωρίζονται σε house, tapas, aperitivo και χωρίς αλκοόλ.
Πολύ ενδιαφέρον το Cloud of Zeus με Hendrick’s gin, λικέρ περγαμόντο, σιρόπι με χαμομήλι και μπαχαρικά, ginger water, χυμό λάιμ, ακτινίδιο και αγγούρι. Έρχεται ωραία σερβιρισμένο με ένα tapas τυλιχτής πάπιας Πεκίνου να ισορροπεί πάνω σε chopsticks στο ποτήρι. Αντίστοιχα, το Drama με ούζο, χυμό γκρέιπφρουτ, lime cordial με άρωμα θυμάρι, χυμό λεμόνι και βασιλικό συνοδεύεται με ceviche με tiger’s milk.
Ροβέρτου Γκάλι 4, Μακρυγιάννη, 210/9236832-6.