Οδηγός Bars

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη

Μια ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει ανεβαίνοντας στο roof garden του κλασικού ξενοδοχείου Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη

Μια ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει ανεβαίνοντας στο roof garden του κλασικού ξενοδοχείου Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 1

Στημένο σε μοντέρνο μίνιμαλ στιλ σε μια υπέροχη βεράντα με ξύλινο ντεκ, ωραία πέργκολα και γκρι-μπεζ τόνους στην επίπλωση, το Point a Bar and Restaurant, έχει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το Μουσείο και τις στέγες της Πλάκας. Στα ακριανά τραπέζια μοσχοβολούν τα γιασεμιά, ενώ πέρα από το ζωντανό μπαρ υπάρχουν και ήσυχα σταντ για ποτό με θέα τον ορίζοντα της πόλης.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 2

Θέλοντας να επενδύσουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία καταρχήν για τον επισκέπτη του ξενοδοχείου, τα τελευταία χρόνια οι φιλόξενες ιδιοκτήτριες αδελφές Τσιμιδοπούλου έστησαν βήμα – βήμα, και σε πείσμα των δύσκολων καιρών για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, το εστιατόριο – μπαρ, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και έχει πλέον να παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για τους ξένους φιλοξενούμενους όσο και για τους Αθηναίους. Όμορφο, νεανικό, παρά τις επιμέρους αδυναμίες, ακτινοβολεί θετική ενέργεια και είναι ό,τι πρέπει για τις Αυγουστιάτικες βραδιές που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 3

Οι δύο νεαροί Κρητικοί σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές παρουσιάζοντας ένα best-of ελληνικών γεύσεων με έμφαση στις πρώτες ύλες, με πιάτα όπως: Πολίτικα γεμιστά με κρέμα φέτας που έρχονται κρεμασμένα σε δεντράκι, Κατσικάκι με πράσινα φασολάκια και σφακιανή μυζήθρα, Κερκυραϊκό σοφρίτο από κόντρα φιλέτο, Brûlée τονάκι με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα στο κάρβουνο, Τυλιχτά σουβλάκια κοτόπουλο με απόλα.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 4

Το μενού συμπληρώνεται με μεσογειακές και διεθνείς προτάσεις με έθνικ πινελιές: νόστιμα και φινετσάτα Ραβιόλια με ραγού χταπόδι και τσιπς παντζάρι, πληθωρικό Πεϊνιρλί με αρνίσια γλυκάδια και φουα γκρα, Ταρτάρ κολιού με περγαμόντο και ελιά, Ψητός σολωμός σε ginger fresh με brûlée αγγούρι. Στο πνεύμα των τάσεων υπάρχει και η κατηγορία «Αυγό» με πιάτα όπως καγιανά με αυγό στους 64ο C και καβουρμά από τη Θράκη. Από τα γλυκά ξεχωρίσαμε τη μους σοκολάτας με παντζάρι και μαστίχα.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 5

Πολύ καλή δουλειά γίνεται στα κοκτέιλ, όπου ο Λευτέρης Σοφαντζής έχει στήσει έναν ωραίο, εκτενή κατάλογο με αρχαιοελληνικές αναφορές που συνδυάζει διαφορετικά υλικά (αρκετά από τα οποία ελληνικά) με εμβληματικά μνημεία της πόλης και των Κυκλάδων. Τα κοκτέιλ χωρίζονται σε house, tapas, aperitivo και χωρίς αλκοόλ.

Point a Bar and Restaurant: ένα μοντέρνο roof garden που ακουμπά την Ακρόπολη - εικόνα 6

Πολύ ενδιαφέρον το Cloud of Zeus με Hendrick’s gin, λικέρ περγαμόντο, σιρόπι με χαμομήλι και μπαχαρικά, ginger water, χυμό λάιμ, ακτινίδιο και αγγούρι. Έρχεται ωραία σερβιρισμένο με ένα tapas τυλιχτής πάπιας Πεκίνου να ισορροπεί πάνω σε chopsticks στο ποτήρι. Αντίστοιχα, το Drama με ούζο, χυμό γκρέιπφρουτ, lime cordial με άρωμα θυμάρι, χυμό λεμόνι και βασιλικό συνοδεύεται με ceviche με tiger’s milk.

Ροβέρτου Γκάλι 4, Μακρυγιάννη, 210/9236832-6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Ντόρα Οικονόμου νιώθει πολύ χαρούμενη που περνάει χρόνο στο φουαγιέ του Ολύμπια μαζί με τα πράγματά της, σαν να κάνει ζαβολιά

Με αφορμή την αναδρομική της έκθεση στο φουαγιέ του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", η εικαστικός μάς μιλά για το πώς τα παλιά έργα όσο και τα απομεινάρια των υλικών μπορούν να νοηθούν ως λέξεις που με άλλο συντακτικό και γραμματική φτιάχνουν άλλη πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
17/06/2022

Ο Neo Cosmos συνδυάζει καλλιτεχνικές "πρακτικές της διανόησης και του δρόμου"

Η ομάδα/δίκτυο Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά (LUC) που βρίσκεται πίσω από τον νέο χώρο μας μιλά για την καλλιτεχνική της έρευνα που πάει πέρα από τη φόρμα ενός χώρου πολιτισμού με εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πέθανε η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Λίγοι άνθρωποι είναι τόσο ταυτισμένοι με έναν πολιτιστικό θεσμό στην Ελλάδα.

Το επιτυχημένο στοίχημα της Πειραιώς 260

Καθώς από το Υπουργείο τηρείται σιγή ιχθύος ως προς το μέλλον της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ελπίζουμε η μετα-Covid εποχή να είναι όσο γίνεται πιο ευνοϊκή για το Φεστιβάλ.

Δάφνη Βιτάλη: "Λέξεις που έχουν σημασία, λέξεις που αντιστέκονται" στην έκθεση "Directed by Desire" στο Άμστερνταμ

Η συν-επιμελήτρια της έκθεσης μας μιλά για τη δουλειά καλλιτεχνών που μέσω του λόγου αλλά και της αυτο-βιογράφησης μιλούν για την επιθυμία για έναν άνθρωπο αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη εν γένει.

Σπεύσατε να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας στο 50%. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ξεκινούν!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Απολαύστε και γαστρονομήστε!

"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.