Clubbing με γκάιντα, λύρα και νταούλι

Το παραδοσιακό συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά θα μας ξεσηκώσει στο πολυπολιτισμικό party Davadur!, το Σάββατο 12/12 στο «Bios.Tesla».

Clubbing με γκάιντα, λύρα και νταούλι

Το παραδοσιακό συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά θα μας ξεσηκώσει στο πολυπολιτισμικό party Davadur!, το Σάββατο 12/12 στο «Bios.Tesla».

Clubbing με γκάιντα, λύρα και νταούλι - εικόνα 1

Σε ποιο άλλο αθηναϊκό party μπορείς να να χορέψεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι; Η ομάδα του Davadur!, της βραδιάς με το πιο ιδιαίτερο (ανατολίτικο, αραβικό και αφρικανικό) soundtrack, προσκαλεί το Σάββατο 12/12 στο «Bios.Tesla» ένα θρακιώτικο συγκρότημα το οποίο αντλεί το υλικό του από μύθους, μνήμες, βιώματα και αυθεντικά πανηγύρια. Η Εβρίτικη Ζυγιά δημιουργήθηκε το 2007 από πέντε φίλους (Αλέξης Παρτινούδης, Σπύρος Στράτος, Στρατής Πασόπουλος, Άγγελος Στράτος και Γεώργιος Μάρκου) που αγαπούν και ερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Θράκης – τα μέλη του σχήματος έχουν ξεθάψει τραγούδια κάνοντας καταγραφές σε χωριά του Έβρου και έχουν αποκτήσει γνώση του αυθεντικού τρόπου γλεντιού από την επαφή τους με τους ντόπιους.

Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τρανταφυλλόβεργα», συνεργάζεται με χορευτικούς συλλόγους και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη (τους είχαμε ακούσει και στην εξαιρετική λαογραφική εκπομπή «Ελλήνων δρώμενα»). Το πρώτο live του Davadur! (ώρα έναρξης 22:30, με ελεύθερη είσοδο) αναμένεται να είναι μία ψυχεδελική εμπειρία, η οποία θα επαναληφθεί την Κυριακή 13/12, καθώς η Εβρίτικη Ζυγιά θα φιλοξενηθεί και στο «Πέραν» (ώρα έναρξης 21:30, με είσοδο 5€ σε τραπέζι και 3€ στο μπαρ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.