Barreldier

Το Barreldier, σε πάει ένα speakeasy ταξίδι στο χρόνο, με ξύλινη μπάρα, σκαλιστά ράφια, κρεμαστά ποτήρια, δερμάτινα στουλς, πράσινα φωτιστικά, καθρέπτες, ποτήρια ρετρό, γυάλινα και μεταλλικά.

Barreldier

Καθώς διασχίζεις την οδό Βουλής, το βλέμμα κολλάει στο τζάμι ενός μαγαζιού, που είναι σαφώς επηρεασμένο από τη θρυλική εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Το Barreldier, σε πάει ένα speakeasy ταξίδι στο χρόνο, με ξύλινη μπάρα, σκαλιστά ράφια, κρεμαστά ποτήρια, δερμάτινα στουλς, πράσινα φωτιστικά, καθρέπτες, ποτήρια ρετρό, γυάλινα και μεταλλικά. Μζί με όλα αυτά, μικρά ξύλινα βαρελάκια στοιχίζονται πάνω από το μπαρ, δίνοντας ένα ακόμα στοιχείο εποχής.

Μαίνεις στο mood και μέσα σε ρυθμούς jazz ξεφυλλίζεις τον κατάλογο, ή, αλλιώς, κάνεις βουτιά στα classics, με μελετημένο τρόπο. Για οδηγίες χρήσης, πίσω από τη μπάρα βρίσκεται ο φιλικός και πολύ ενημερωμένος Mario Basso. O Mario, είναι σαφές ότι αγαπάει τα κλασικά cocktails και ακόμα περισσότερο, αγαπάει να τα πειράζει. Σίγουρο επίσης είναι, ότι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Για κάθε βασικό ποτό, υπάρχουν τέσσερις με πέντε προτάσεις, όπως μια κλασική, ένα twist, αλλά και κάτι που έχει "ξεκουραστεί" σε βαρέλι. Στον κατάλογο που τρέχει υπάρχουν περίπου οκτώ παλαιωμένα κλασικά cocktails. Ανάλογα με τον χαρακτήρα του, το κάθε cocktail έχει περάσει από τέσσερις μέχρι οκτώ εβδομάδες σε επαφή με το ξύλο και έχει εξελιχθεί. Αυτή η παλαίωση ενισχύει την πολυπλοκότητα του μιξ ποτού. Τα αρώματα εμπλουτίζονται, η γεύση μαλακώνει και το σύνολο είναι πιο στρογγυλό και πιο ιδιαίτερο. Εμείς, κάναμε μια δοκιμή στο Negroni, που είναι ένα από τα best seller.

Αξίζει να σταθείτε και σε άλλες περιπτώσεις, στα πρωτότυπα gin tonic, στα χειμωνιάτικα ζεστά και στα πειραγμένα basics, με σπιτικά bitters, πουρέδες, shrub, βερμούτ και λικέρ. Όλα στο Barreldier είναι homemade και φωνάζουν μεράκι. Τίποτα έτοιμο δεν χρησιμοποιείται στα συστατικά. Στην παρέα των cocktails προστίθενται εξ ίσου ψαγμένα πιάτα που καλύπτουν όλες τις ώρες και τις διαθέσεις. Θυμηθείτε να ρίξετε μια ματιά στα straight ποτά: η συλλογή είναι μεγάλη και σπάνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.