Νέα

«Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς»: Δωρεάν εκδηλώσεις σε Εθνικό Κήπο, Πάρκο Ελευθερίας, Άλσος Παγκρατίου και Άλσος Προμπονά

Κάθε φορά που κάποιο μουσικό, θεατρικό, κινηματογραφικό ή γενικότερα φεστιβαλικό δρώμενο μας καλεί στα πάρκα της πόλης, αντιλαμβανόμαστε αμέσως τη δυναμική που έχουν οι πράσινοι χώροι στο πυκνοδομημένο αστικό δίκτυο της Αθήνας καθώς και την αξία του να τους ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Το κατεξοχήν φεστιβάλ που ενεργοποιεί τους πνεύμονες του κέντρου, το «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη άποψη. Για ένα μήνα, πάρκα και κήποι προσφέρουν τους ίσκιους των δέντρων τους για δροσιά και χαλάρωση, συνοδεία πολλών και ενδιαφερόντων για όλες τις ηλικίες: μουσική, θέατρο, άθληση και δημιουργική απασχόληση.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ογδόντα διαφορετικές δράσεις, από 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, με δωρεάν –όπως πάντα– συμμετοχή για όλους, φτιάχνοντας μια μεγάλη γιορτή που συνδέει αλυσιδωτά τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά. Διαγωνιστικά φεστιβάλ μικρών μουσικών συνόλων, μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, μουσικοκινητικά παιχνίδια από το Παιδικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΠΑΝΔΑ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις και yoga στο γρασίδι διεκδικούν την προσοχή μας. Επίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, ανεβαίνει η ένταση στα ηχεία με μουσικά σύνολα του δήμου αλλά και καλλιτέχνες του κλασικού ρεπερτορίου.

Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους έχουμε, μεταξύ άλλων, ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού όπου θα ψάξουν για συναισθήματα, ανάγνωση παραμυθιών με θέματα σχετικά με την παράδοση, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για να ενημερωθούν για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο αλλά και να ευαισθητοποιηθούν για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως ο φυλετικός ρατσισμός και ο εκφοβισμός, καθώς και για τις αξίες του αλληλοσεβασμού και της ελευθερίας της γνώμης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» 2019: