Νέα

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Άναψαν τα φώτα στην Πλατεία Συντάγματος

Η πόλη φοράει την πιο γιορτινή, φανταχτερή της αμφίεση για να υποδεχτεί το κρύο του Δεκέμβρη με τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, καθώς οι φωτισμένες γιρλάντες σε δρόμους και κεντρικά σημεία έχουν ήδη ανάψει, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών που έρχονται, παρά τις περιορισμένες αγκαλιές που επιβάλλει ακόμη η πανδημία. Η καρδιά της Αθήνας, η Πλατεία Συντάγματος, λάμπει από εχθές το βράδυ (23/11), μετά τη φωταγώγηση του στολισμού, παρουσία του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη.

Το φυσικό έλατο, ύψους 19 μ. και καταγωγής από το Καρπενήσι, το οποίο είχε τοποθετηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, περιμένοντας την εύνοια του καιρού για να ανάψει, φωταγωγήθηκε συνοδεία ενός οπτικοακουστικού σόου, που φέρει την υπογραφή του lighting designer Γιώργου Τέλλου και του sound artist Σταύρου Γασπαράτου. Μαζί με το δέντρο και την Πλατεία Συντάγματος, φωτίστηκε η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ.

Ωστόσο, μόνον οι περαστικοί που βρέθηκαν κατά τύχη εκείνη την ώρα στο σημείο μπόρεσαν να το απολαύσουν ζωντανά (καταγράφηκε σε βίντεο), καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν άφησαν περιθώρια για προαναγγελία της φωταγώγησης. Γι’ αυτό το λόγο, χωρίς εκδηλώσεις από πλευράς του δήμου θα κυλήσουν και τα φετινά Χριστούγεννα.

banner


«Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος. «Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης». Εκτός από την κεντρική πλατεία, πάνω από 30 δέντρα έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές του δήμου, από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι, έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό. Οι γιρλάντες που τοποθετήθηκαν συνολικά αγγίζουν τα 70 χλμ σε μήκος.