Νέα

Virtual SNF Run: Φέτος τρέχουμε εξ αποστάσεως κι ενισχύουμε τα νοσοκομεία της χώρας

© Regeneration & Progress
© Regeneration & Progress

Όλοι μας μπορούμε να διανύσουμε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, έτσι δεν είναι; Κι αν δεν μπορούμε, αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε για χάρη του φετινού SNF Run, το οποίο δεδομένων των συνθηκών μεταφέρεται στη διαδικτυακή σφαίρα, ως κομμάτι του Summer Nostos Festival RetroFuture. Για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, αλλά πάντα από κοινού και για καλό σκοπό, το δημοφιλές δρομικό γεγονός δίνει απόλυτη ελευθερία επιλογών στους συμμετέχοντες και προτρέπει τους πάντες να λάβουν μέρος, έστω κι από το σπίτι τους.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την Δευτέρα 15 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να φτιάξουν τη δική τους διαδρομή –σε πάρκα και πεζόδρομους της πόλης, δρόμους χωριών, παραλίες και βουνά ή οπουδήποτε– και να δηλώσουν τα αποτελέσματά τους στην εφαρμογή του αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε ένας καλείται να βγάλει φωτογραφίες ή βίντεο, ανεβάζοντας τα στιγμιότυπα στο διαδίκτυο με hashtag #SNFRun, ώστε να δημιουργηθεί στο τέλος ένας χάρτης από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα σημεία-σταθμούς που πέρασαν οι δρομείς. Το βράδυ της Ολυμπιακής Ημέρας, στις 23 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του φετινού αγώνα.

Παράλληλα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το SNF Run ενέχει τη φιλανθρωπική προσφορά. Έτσι, όποιος συμμετέχων επιθυμεί, μπορεί κατά την εγγραφή του να υποστηρίξει το τοπικό νοσοκομείο της περιοχής του με το χρηματικό ποσό της επιλογής του. Στη συνέχεια, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα τριπλασιάσει το ποσό, μεγαλώνοντας το δώρο που οι δρομείς είχαν προσφέρει.

Σχετικά Θέματα