Νέα

Τον Σεπτέμβριο έρχεται, τελικά, η «Έκλειψη» της 7ης Μπιενάλε Αθήνας

Οι προβλέψεις πέσανε έξω, οι πλανήτες έχουν μετατεθεί με τόσα που συμβαίνουν και η πολυαναμενόμενη «Έκλειψη» την οποία μηχανεύονται οι επιμελητές κι οι καλλιτέχνες της 7ης Μπιενάλε Αθήνας μέλλει να αργήσει λίγο παραπάνω, καθώς ύστερα από την τελευταία ενημέρωση ακόμη μια αναβολή σημειώνεται και οι νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης είναι 24 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου του ’21, συμπίπτοντας (κάπως τελετουργικά) με τις πρώτες ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί για το φθινόπωρο του 2020.

banner

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες με έδρα τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη (το main focus είναι στο δυναμικό της αφρικανικής διασποράς), δεδομένο που ναι μεν εξιτάρει για το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε αλλά στην παρούσα φάση καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή, λόγω των περιορισμών στα ταξίδια μεταξύ τόσων χωρών. Μέσα απ’ τον διαπολιτισμικό διάλογο, η 7η AB θα διερευνήσει «εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης στο εδώ και τώρα», διαμορφώνοντας παράλληλες σφαίρες συλλογικής κατοίκησης, με κύριο ενδιαφέρον στα ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμικής πολυπλοκότητας.

Κέντρο της διοργάνωσης θα είναι η Πλατεία Δικαιοσύνης (απέναντι από το «Rex») και τα κτίρια πέριξ αυτής, όπως έχουμε ανακοινώσει αποκλειστικά στο «α». Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Poka-Yio, επιμελητές το Omsk Social Club και ο Larry Ossei-Mensah, και η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Onassis Culture.

banner