Νέα

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο επιστρέφει γκρεμίζοντας τα αναγνωστικά τείχη

Το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο για τέσσερις μέρες, από 11 έως 14 Ιουλίου, θα μας κρατήσει την καλύτερη παρέα με στόχο να μοιραστούμε σκέψεις και νέες ιδέες. Ενώνοντας είκοσι οχτώ μικρούς ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, το φεστιβάλ απευθύνεται σε όσους αγαπούν το διάβασμα και αναζητούν νέα ερεθίσματα, μετουσιώνοντας τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πράξη.

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο δεν είναι άλλη μια έκθεση-bazaar βιβλίων, αλλά ένα ζωντανό βιβλιοφιλικό φεστιβάλ με παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών μικρών άγνωστων στο ευρύ κοινό «διαμαντιών», που καλύπτουν θεματικές όπως η πολιτική, η κοινωνιολογία, η φιλοσοφία και η ιστορία.

«Αυτή είναι η κοινή αντίληψη για το βιβλίο όλων εμάς και στο φετινό Θερινό Βιβλιοστάσιο θέλουμε να τη μοιραστούμε με όλους και όλες εσάς που είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας», όπως αναφέρει η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων.

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία ρωγμών και ανοιγμάτων στα τείχη που υψώνονται. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, στο 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, που επιστρέφει στον όμορφο κήπο του Κτιρίου Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, να συζητήσετε, να γνωρίσετε νέες απόψεις και ιδέες «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής, αφού έτσι μόνο δίνεται το στίγμα ενός διαφορετικού πολιτισμού, σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, παρέμβασης και αμφισβήτησης.

Αναλυτικό πρόγραμμα για το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο:

Πέμπτη 11 Ιουλίου

7:30-9 μ.μ: Στη χώρα των κλουβιών. Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές

9-11 μ.μ.: Η πολιτική ορθότητα στα κόμικς, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο

Παρασκευή 12 Ιουλίου

7:30-9 μ.μ.: Μια υλιστική θεωρία δικαιοσύνης - Το Ένα - Οι Πολλοί - Αυτό που δεν έχει ακόμα συμβεί

9-11 μ.μ.: Μήπως τελικά this is not a gender? H δίωξη της vita sexualis

Σάββατο 13 Ιουλίου

7:30-9 μ.μ.: Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι

9-11 μ.μ.: Στα χνάρια της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας

Κυριακή 14 Ιουλίου

7:30-9 μ.μ.: Όταν ο κόκορας λαλούσε στο σκοτάδι... Ανθολογία αναρχικών κειμένων 1971 – 1978

9-11 μ.μ.: Ήταν ο Φουκώ απατεώνας;

i11 - 14 Ιουλίου | Στον κήπο του Κτιρίου Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο) | Ώρες λειτουργίας: 6 μ.μ. - 11 μ.μ.