Νέα

Το Pint of Science σερβίρει διαδικτυακά μπύρες και επιστημονικές γνώσεις

To «Pint of Science» είναι το ετήσιο επιστημονικό φεστιβάλ που καθιερώθηκε το 2012 στο Λονδίνο, με στόχο το άνοιγμα της γνώσης και της επιστήμης στο ευρύ κοινό με τρόπο απλό και κατανοητό. Το concept, δε, αρκετά πρωτότυπο: επιστήμονες έρχονται κοντά στην κοινωνία μέσα απ’ το διάλογο στο φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ. Η χαλαρή διάθεση και η ευχάριστη ατμόσφαιρα αυτομάτως βοηθούν το κοινό να συμμετάσχει σε απευθείας συζητήσεις με τους ερευνητές. δείχνοντας πόσο διασκεδαστική, κατανοητή και προσιτή μπορεί να γίνει η επιστήμη.

banner

Η Βραδιά του Ερευνητή, ένας δεκαπενταετής πανευρωπαϊκός θεσμός, μοιράζεται το ίδιο όραμα της εξοικείωσης του κοινού με τον κόσμο της έρευνας με το Pint of Science. Φέτος, το Pint of Science Greece συμμετέχει στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών δρώμενων (#livingroom_pints), ώστε ακόμη και με κλειστά μπαρ, η επιστήμη να μη χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Έτσι, η κεντρική εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το απόγευμα (8μ.μ.), ενώ από τις 23 Νοεμβρίου θα διοργανώνονται και άλλες pre-event εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ένα stand up σόου εκλαϊκευμένης επιστήμης. Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

Μάλιστα, μέσω της συνεργασίας του Pint of Science Greece και της ομάδας από τη Βραδιά Ερενητή Πάτρας, έρχονται στην οθόνη μας δύο διακεκριμένοι επιστήμονες που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και σημείωσαν λαμπρή ερευνητική πορεία στο εξωτερικό. Πρόκειται για τον Δρ. Γιάννη Παπαντωνίου (Ερευνητή του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, ΙΤΕ Πάτρας, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Μηχανικής Κυτταρικών Θεραπειών και Αναγεννητικής Ιατρικής, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου KU Leuven, Βέλγιο) και τη Δρ. Μαρία Θέμελη (Assistant Professor στο Amsterdam University Μedical Centers). Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τόσο το πρωτότυπο ερευνητικό τους έργο και φυσικά θα απαντήσουν τις ερωτήσεις του κοινού. Συντονιστείτε στο Youtube και στο Facebook. 

banner