Νέα

Το Πεδίο του Άρεως μπαίνει σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα και γίνεται VR

Πώς θα φανταζόσασταν μία επίσκεψη επαυξημένης πραγματικότητας σε αστικό πάρκο, με σχετικές πληροφορίες να πετάγονται απευθείας στη συσκευή σας ανά σημείο που περνάτε; Με πρώτη πιλοτική εφαρμογή στο Πεδίο του Άρεως, το ερευνητικό πρόγραμμα VR-Park «Σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για την ανάδειξη και περιήγηση αστικών πάρκων» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να φέρει μια εντελώς πρωτότυπη εμπειρία στους επισκέπτες.

Μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων, tablet και λοιπών φορητών συσκευών με λογισμικό, η δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας θα εντοπίζει την τοποθεσία του χρήστη και θα δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό περιβάλλον. Σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για το φυσικό χαρακτήρα του τόπου (δέντρα, φυτά κά), όπως και για τα σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να υπάρχουν, όπως αγάλματα, μνημεία, κτίρια κοκ, θα εμφανίζονται στην οθόνη. Αξίζει να αναφερθεί πως το database της εφαρμογής θα εμπλουτίζεται διαρκώς, καθώς θα δέχεται από τους ίδιους τους χρήστες ή θα συλλέγει (εν γνώσει τους) νέες πληροφορίες, όπως φωτογραφίες και σχόλια, που θα μπορούν να φανούν χρήσιμες στους διαχειριστές των πάρκων.

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης των πολιτών σε χώρους πρασίνου και την καλύτερη ανάδειξή τους. Φυσικά, με τόση ιστορία στην πλάτη του και πλήθος προτομών να κοσμούν τα μονοπάτια του, το Πεδίο ενδείκνυται για πρώτη στάση της εφαρμογής. Το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020. Το project γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ– ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Σχετικά Θέματα