Θέμα

Το Πάρκο Φιξ γίνεται ένα καταπράσινο σημείο αναφοράς στα Πατήσια

Αέρας ανανέωσης πνέει στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας η οποία βλέπει να ζωντανεύει ξανά ένα από τα διασημότερα πάρκα της.

Όσοι έχουν μεγαλώσει πέριξ των Πατησίων, από τη Χαλκηδόνα μέχρι τη Λαμπρινή κι από τον Προμπονά μέχρι το Γαλάτσι, αλλά και εκείνοι που έχουν «λιώσει» άνω-κάτω τη λεωφόρο, έχουν σταθεί έστω και μία φορά στο ιστορικό Πάρκο Φιξ. Η συμβολή των οδών Πατησίων και Καυτατζόγλου, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τη γοητεία της, με λιγοστούς κατοίκους να επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο. Τώρα, όμως, αυτό αλλάζει χάρη στη συνεργασία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας μέσω της ιστορικής μάρκας FIX Hellas με τον Δήμο Αθηναίων στα πλαίσια του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Απόλυτα μοντέρνο και σε πλήρη συνάρτηση με τις ανάγκες του σήμερα, το ανανεωμένο Πάρκο Φιξ πλέον ανταποκρίνεται στον κάθε Αθηναίο, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος διαφορετικών δραστηριοτήτων που έλειπαν στην περιοχή. Διαθέτει εκτεταμένο χώρο για πικνίκ με την οικογένεια ή αγαπημένους φίλους, ενώ όσοι αγαπούν την επαφή με τη φύση και τη γιόγκα, τώρα ξέρουν πού πρέπει να δώσουν το επόμενο ραντεβού τους. Σε αυτό βοηθά ο αειφόρος κήπος από πολυετή αυτοφυή αγρωστώδη φυτά, τα οποία αντέχουν στη ρύπανση, που βρίσκεται στο βόρειο όριο του πάρκου με τη βίλα Κλωναρίδη, τα δέντρα που προσφέρουν πολύτιμη σκιά με τα φυλλώματα τους αλλά και ο κήπος των αισθήσεων στο κέντρο του Πάρκου που καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν χρώματα, υφές και αρώματα.

Φυσικά, σήμα κατατεθέν παραμένει το εμβληματικό συντριβάνι στην άκρη του πάρκου που ενδείκνυται για ένα «δροσερό διάλειμμα», ενώ την αίγλη του, έρχονται να «κλέψουν» τα ολοκαίνουρια ζωγραφισμένα στο χέρι από σπουδαστές της ΑΚΤΟ παγκάκια, τα οποία θα ζήλευαν ακόμα και οι επισκέπτες του Central Park... Εξάλλου, το αναβαθμισμένο Πάρκο Φιξ φιλοδοξεί να γίνει ένα καινοτόμο μητροπολιτικό κέντρο στην Αθήνα, κομμάτι ενός εκτεταμένου πράσινου δικτύου («green network») στην πρωτεύουσα.

Το σύνολο των δράσεων στο Πάρκο, έγιναν με μεράκι που φαίνεται στην πράξη. Διότι ένας επισκέπτης του πάρκου τώρα, αντιλαμβάνεται άμεσα τα πλεονεκτήματα που αποκτά από εδώ και πέρα η περιοχή. Εκεί πια μπορούν να απολαύσουν την μπύρα τους νέοι με τις παρέες τους, οι ζωόφιλοι να κάνουν μεγάλες βόλτες τα κατοικίδιά τους και οικογένειες να ξαποστάσουν με τα παιδιά τους. Κάτι πολύ σημαντικό, εάν αναλογιστούμε πόσο μας έλειψαν όλα αυτά τους τελευταίους μήνες.

Το Πάρκο Φιξ, λοιπόν, δε γίνεται απλώς ένας πνεύμονας πρασίνου για την Αθήνα αλλά και ένα μέρος για να δούμε τα Πατήσια με ένα ολοκαίνουριο βλέμμα.

Μια καινούρια ημέρα ξημερώνει για τους κατοίκους της περιοχής!