Νέα

Το Open House Athens 2020 θα μεταδοθεί, τελικά, στο διαδίκτυο

Από -

«Ενόψει των προκλήσεων του Covid-19 και σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από τον Μάρτιο του 2020, το φετινό Open House Athens θα είναι διαφορετικό», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση της δημοφιλούς αρχιτεκτονικής διοργάνωσης, η οποία είχε αναγκαστεί ήδη μια φορά να αναβάλει το διήμερο των ξεναγήσεων (από τον Μάιο για τον Σεπτέμβριο), όμως η εξέλιξη των δεδομένων την ανάγκασε να μεταβεί στη διαδικτυακή σφαίρα.

Είκοσι βίντεο με ξεναγήσεις σε είκοσι κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, κυρίως σύγχρονα, θα κάνουν πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου στο YouTube κανάλι του Open House Athens αλλά και στην ιστοσελίδα του, ενώ πρόκειται να παραμείνουν διαθέσιμα για να τις παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος δωρεάν. Ένα από τα διαμερίσματα της ιστορικής μπλε πολυκατοικίας, όπως διαμορφώθηκε από το γραφείο CADU Architects, τα κατάφυτα γραφεία πληροφορικής της εταιρίας Epignosis στην Ομόνοια (αρχ. γραφείο Δημήτρη Θωμόπουλου) και μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Λυκαβηττό, δείγμα του μπρουταλιστικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, είναι μερικά από όσα ξεχωρίζουν.

Παράλληλα, οργανώνονται μερικές διαδικτυακές δράσεις για περισσότερο inside πληροφόρηση του κοινού: διάλεξη με θέμα τη «βιωματική αντίληψη στο Bauhaus και η συμβολή της στην ελληνική εκπαίδευση» από τη Σχολή Βακαλό Art & Design (23/9, 6 μ.μ.) αλλά και ψηφοφορία για την καλύτερη φετινή ξενάγηση. Επίσης, ο διαγωνισμός φωτογραφίας που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο Open House Athens επιστρέφει με τίτλο «Το αγαπημένο σας κτίριο στην Αθήνα», στον οποίο μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος ανεβάζοντας φωτογραφίες του από δημόσιο προφίλ στο instagram, γράφοντας #kleemann _oha2020.