Νέα

Το ολυμπιακό ιδεώδες μέσα από τα μάτια του Παπουτσίδη

Σίγουρα έχετε συναντήσει τα έργα του, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε. Η δεκάμετρος «Υδρόγειος Ειρήνης» στη Τεχνόπολη του δήμου, το «Πεντάκυκλο» στην Κηφισιά, το «Εν σώματι και πνεύματι» στο Μαρούσι και το «Χαίρε γνώση» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είναι μερικά μόνο από τα έργα που κοσμούν μόνιμα τους δρόμους της πόλης και φέρουν την υπογραφή του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη.

Η νέα έκθεση των έργων του βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τίτλο «Μαραθώνιο Σύμπαν - Mέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ταξίδι στο προσωπικό σημειωματάριο του καλλιτέχνη, σε έναν κατάλληλα σχεδιασμένο χώρο που συντροφεύεται πολυαισθητηριακά, από ήχο, προβολές των μεγάλων μεταλλικών έργων του, προθήκες, μακέτες, σχέδια και προσχέδια από τις δημιουργίες του-τοποθετημένα κατάλληλα σαν ένα ταξίδι στο δικό του σύμπαν.

Στο κέντρο φυσικά είναι η έννοια της Μαραθώνιας διαδρομής και η αποτύπωση του ιδεώδους που αυτή ενσάρκωνε. Ήδη με το έργο «Η αποθέωση της Μαραθώνιας Διαδρομής» -απεικόνιση του τερματισμού ενός μαραθωνοδρόμου από θέση ανφάς– που σηματοδοτεί και την έκθεση, διαφαίνεται η πρωτοπορία του εικαστικού, που χωρίς τάση υπερβολής παρά με ένα μονογραφικό σχέδιο επιλέγει να αποτυπώσει με μία διαφορετική οπτική τον δρομέα.

Μέσα από τη δουλειά του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της έκθεσης στο αεροδρόμιο γίνονται μέρος της εγκατάστασης και βιώνουν ένα ταξίδι αισθήσεων που εγγράφεται σε αρχέτυπες αξίες και διαχρονικά ιδανικά.

i Διεθνής, Αερολιμένας Αθηνών, Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων, έως 31/5.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης