Νέα

Το Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή τα πρώτα του γενέθλια, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης και με διευρυμένο ωράριο (10π.μ - 8μ.μ.).

Το νέο μουσείο παρά το σύντομο διάστημα λειτουργίας του και τις δυσκολίες που ήρθαν με το 2020, κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει από τους αγαπημένους μουσειακούς χώρους της Αθήνας. Η σπάνια συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης και το πλήθος δραστηριοτήτων του μουσείου θα συνεχίσουν και στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας, αφού έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων τα απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της επετειακής ημέρας θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο χρονικό της κατασκευής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, υπό το φωτογραφικό βλέμμα του Χριστόφορου Δουλγέρη, με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι». Το εκτενές φωτογραφικό υλικό ακολουθεί μία διαδρομή στην κατασκευαστική πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα. Επιπλέον, οι επισκέπτες του μουσείου θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς για να διεκδικήσουν πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη δώρα. Την ίδια ημέρα ξεκινά και ένα μεγάλο bazaar με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.

i Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή | Κυριακή 4 Οκτωβρίου | 10π.μ. – 8μ.μ. | Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό