Νέα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Από -

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών να κινούνται με μέσα φιλικότερα προς το περιβάλλον. Η θεματική των φετινών εκδηλώσεων είναι «είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα», αντλώντας έμπνευση από τις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και προτείνοντας μεθόδους που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στα πλαίσια των τωρινών υγειονομικών συνθηκών.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δραστηριοποιείται προς όφελος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, αποσκοπώντας στη βιώσιμη κινητικότητα, μία εναλλακτική λύση που συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το μότο για το 2021 «μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, μένουμε υγιείς» επιχειρεί να μεταδώσει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία στους Ευρωπαίους πολίτες, παροτρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν περισσότερο βιώσιμα μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο ή το περπάτημα.

Το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ:

Το Κέντρο Επισκεπτών του κτηρίου θα είναι το σημείο ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη σωστή χρήση του ποδηλάτου. 16-22/09, Καθημερινά 5 μ.μ. - 9 μ.μ. και σαββατοκύριακα 11 π.μ.- 9 μ.μ.
Περίπατος στον χώρο του ΚΠΙΣΝ: 16 & 20/09, 6 μ.μ. -7 μ.μ. και 7 μ.μ. -8 μ.μ.
Γνωριμία με e-bikes: εξοικείωση με το ηλεκτρονικό ποδήλατο για ενήλικες ποδηλατιστές. 17 & 18/09, 5.30 μ.μ. – 9.10 μ.μ.
Μικροί μηχανικοί ποδηλάτου: η επισκευή ποδηλάτων γίνεται ψυχαγωγική σε εργαστήρια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά 6-10 ετών. 19/09, 10 π.μ. – 1 μ.μ. στον Μεσογειακό Κήπο
Παιχνίδια με το ποδήλατο: διασκεδαστικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά άνω των 8. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν το δικό τους ποδήλατο. 19/09, 6 μ.μ. – 8 μ.μ.
Συζήτηση: συνύπαρξη οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας: ομιλίες για τους δρόμους της Αθήνας και την μελλοντική τους εξέλιξη, με καλεσμένο τον Σπύρο Παπαγεωργίου, διευθυντή ανάπτυξης του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο-Cities for Cycling». 21/09, 7 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

banner

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για όλους με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/EMW2021.