Νέα

Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», βραβευμένο ήδη στην κατηγορία «Mobility Actions» και σταθερά προσανατολισμένο στη βιώσιμη διαχείριση πόρων, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 προκειμένου να προωθήσει περισσότερο δραστήριες και οικολογικές εναλλακτικές.

Με φετινή θεματική «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και γενικότερο πρόταγμα για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050, όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von de Leyen, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στα νότια και λαμβάνουμε μέρος σε δράσεις που μας συστήνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τις προοπτικές τους, μας παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά οφέλη του ποδηλάτου και παράλληλα μας παρακινούν να ακολουθήσουμε μια περιπατική διαδρομή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή.

Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο: Σε μία ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει αύριο 16/9 στις 7μ.μ στον Θόλο με θέμα τις τελευταίες τάσεις σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου στην Ευρώπη, αρκετοί ομιλητές εκ μέρους των επιχειρήσεων παίρνουν το λόγο αναλύοντας τα τελευταία δεδομένα και τις αυριανές προοπτικές. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Περπατήστε και ποδηλατήστε μαζί μας: Για τρείς ημέρες, οι διαδρομές που ξεκινάνε από το Κέντρο Επισκεπτών του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μας παρουσιάζουν όλες τις ευκαιρίες για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18/9 στις 7μ.μ ξεκινάει ένας περίπατος γύρω από το ΚΠΙΣΝ και καταλήγει στις εκβολές του Κηφισού ενώ την Δευτέρα 21/9 στις 7μ.μ. όσοι πήραν μέρος περπατάνε προς την περιοχή του Φλοίσβου. Την Κυριακή 20/9 στις 7μ.μ. και για δύο ώρες, παίρνουμε τα ποδήλατα και κάνουμε την τερματική μας στάση στο κέντρο της Αθήνας.

Ε-Bikes - Το μέλλον είναι ηλεκτρικό: Όταν οι αποστάσεις γίνονται μεγαλύτερες, οι κλίσεις πιο έντονες, η επιλογή ενός ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι το ζητούμενο. Το Σάββατο 19/9 και την Κυριακή 20/9 από τις 5μ.μ.έως και τις 9μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα ποδήλατο ηλεκτρικής υποβοήθησης και να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματά του.

Κατά τη διάρκεια της ΕΕΚ, παράλληλα με τις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ψηφιακά, μέσα από το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, μία μίνι σειρά από βίντεο γυρισμένα στους χώρους του με θέμα την αστική ποδηλασία.