Νέα

Το Graffiti Fest του Δήμου Φυλής αναστάτωσε καλλιτεχνικά την πόλη

Οι Graffiti Artists που συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους στο Festival
Οι Graffiti Artists που συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους στο Festival

Τριήμερο Φεστιβάλ Graffiti διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής (ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού η Πάρνηθα) στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Εκεί γνωστοί καλλιτέχνες του είδους και νέοι της περιοχής γιόρτασαν την τέχνη του Graffiti, η  οποία έχει προσφέρει αμέτρητα έργα που απολαμβάνουν στους δρόμους των πόλεων τόσο οι κάτοικοι όσο και οι περαστικοί.

Το τριήμερο «πάρτυ»  των Graffiti Artists, όπως όλα τα φεστιβάλ είχε πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες, αφού συζήτησαν γύρω από τις τεχνικές και τις τάσεις της συγκεκριμένης εικαστικής έκφρασης και μοιράστηκαν μεταξύ τους ορισμένα από τα μυστικά τους, άφησαν τις πολλές κουβέντες και το έριξαν στη δουλειά. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Αγίου Νικολάου γέμισαν χρώμα, καθώς οι συμμετέχοντες άφησαν όλοι τους την έμπνευση να αποτυπωθεί από τοίχο σε τοίχο υπό το άκουσμα της αγαπημένης τους μουσικής. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους διοργανωτές του πρωτοποριακού φεστιβάλ και παραδίδεται ως δώρο στους πολίτες που πραγματοποιούν τον περίπατό τους ή τις αθλητικές δραστηριότητές τους στο συγκρότημα.


Το Graffiti Fest του Δήμου Φυλής θα αφήσει στην κυριολεξία εποχή. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς θέλει να αφήσει πίσω την εποχή, όπου το Graffiti ήταν συνώνυμο του βανδαλισμού. Η πίστη του στις δυνατότητες των νέων είναι ακλόνητη και επιδίωξη του μέσω του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι να εξωραΐσουν, μαζί, την πόλη από άκρη σε άκρη. Πολλές ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η εν λόγω πρωτοβουλία διαφέρει ως προς το γεγονός ότι η εικόνα της πόλης θα ανταποκρίνεται στα αισθητικά πρότυπα όλων των ηλικιών και κυρίως των νέων.

banner

Θα ήταν ιδιαίτερα ευεργετικό για την κοινωνία κάθε δήμος να έδινε τον χώρο στους νέους καλλιτέχνες να ξεσπάσουν μέσα από την τέχνη που τους εκφράζει. Ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση σίγουρα έχουν πολλά να μας πουν, αρκεί να τους ακούσουμε!