Νέα

Τι θα δούμε στο φεστιβάλ «Χλωροκίνη» που γίνεται στο Bios;

Για πρώτη χρονιά φέτος και αντιμετωπίζοντας τα πρωτόγνωρα (υγειονομικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά κ.τ.λ.) δεδομένα που ζούμε με έναν διαφορετικό τρόπο, ο «οργανισμός Bios» φιλοξενεί στους τρείς χώρους του ( Bios.Πειραιώς84, Ρομάντσο & Latraac) και για περίπου 20 ημέρες, δημιουργούς από τον χώρο της μουσικής, των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών, παρουσιάζοντας μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ίασης.

Στο φεστιβάλ κάθε δημιουργός βλέπει το εσωτερικό των χώρων του «οργανισμού Bios» σαν μικρές σκηνές, μετατρέποντας τα άλλοτε απλά δωμάτια σε τόπους δημιουργίας και έκφρασης. Κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί τα δωμάτια που εκτείνονται σε όλα τα κτίρια του «οργανισμού Bios» (Bios.Πειραιώς84, Ρομάντσο και Latraac) με τον προσωπικό καλλιτεχνικό του τρόπο δημιουργώντας ένα πολύπλευρο, σύνθετο αλλά ταυτόχρονα καθαρτικό περιεχόμενο.

Ο στόχος των δράσεων, απλός. Δημιουργός, ακροατής και επισκέπτης θα δημιουργήσουν μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ «Χλωροκίνη» ένα γόνιμο διάλογο με στόχο την επανεκκίνηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στους τομείς που έμειναν στάσιμοι στο διάστημα της καραντίνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: