Ρεπορτάζ

«The Artist»: Το νέο ξενοδοχείο στου Ψυρρή φιλοδοξεί να ξυπνήσει τον καλλιτέχνη μέσα μας

Από -

Περίπου τέσσερις μήνες διήρκεσε η μετατροπή ενός βιοτεχνικού κτιρίου, από αυτά που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του Ψυρρή, στο γοητευτικό boutique ξενοδοχείο «The Artist Athens» που άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στην λιλιπούτεια οδό Μελανθίου. Δημιουργός του και ιδιοκτήτης είναι ο 37χρονος ηθοποιός Παναγιώτης Σούλης, ο οποίος έψαχνε εδώ και καιρό την κατάλληλη αφορμή για να εξασκήσει και την άλλη του ιδιότητα, αυτήν του πολιτικού μηχανικού.

Την βρήκε όταν σε μια από τις πολλές του βόλτες στην αγαπημένη του γειτονιά εντόπισε το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο τον γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Ψηλό και διαμπερές, έχει ακριβώς μπροστά του την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, γεγονός που του επιτρέπει να «αναπνέει» με ιδιαίτερη άνεση για τα δεδομένα της περιοχής αλλά και να ατενίζει την Ακρόπολη χωρίς πολλές παρεμβολές. Ξεναγώντας με στο εσωτερικό του, μου αποκαλύπτει κι άλλα χαρίσματα του κτιρίου –το υπέροχο αίθριο που διαμορφώνεται σε ένα χώρο όπου θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση οι ένοικοι του ξενοδοχείου, δύο πολύ άνετες δίδυμες ταράτσες πανοραμικής θέας με όλα τα φόντα να γίνουν από τις πιο αγαπημένες του κέντρου όταν διαμορφωθούν και ανοίξουν για το κοινό- αλλά και το concept στο οποίο βασίστηκε το «The Artist».

banner

«Δεν ήθελα να κάνω ακόμα ένα ξενοδοχείο πόλης, αλλά έναν χώρο που θα προσελκύσει τον σύγχρονο ταξιδιώτη, εκείνον που θέλει πρώτα και κύρια να πιάσει τον παλμό της Αθήνας στον πυρήνα της. Με την διακοσμήτρια Νατάσα Καλοτεράκη ακολουθήσαμε την οδό της απλότητας και των καθαρών γραμμών, θέλοντας να προσφέρουμε στον επισκέπτη έναν λευκό καμβά που να βγάζει στον καθένα ξεχωριστά τον καλλιτέχνη από μέσα του», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η προσέγγιση αυτή γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στα συνολικά 15 δωμάτια του ξενοδοχείου, που μοιράζονται σε τρεις ορόφους. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί και κάνει αντίστιξη με τα λιτά μαύρα φωτιστικά. Οι ανοικτές ντουλάπες με συρόμενο καθρέφτη είναι tailor made όπως και τα αναπαυτικά κρεβάτια, οι μπερζέρες και οι καναπέδες. Το κτίριο δεν έχει μπαλκόνια, όμως τα μεγάλα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια επιτρέπουν στο ηλιακό φως να εισχωρεί στο χώρο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τα μπροστινά πιο προνομιακά ως προς τη θέα.

Με διαστάσεις που κυμαίνονται ανάμεσα στα 17 τ.μ. της κατηγορίας classic μέχρι τα 30 τ.μ. των junior σουιτών, ασφαλώς τα δωμάτια δεν θα βολέψουν μια οικογένεια (το ξενοδοχείο δέχεται παιδιά άνω των 12 ετών) ούτε τους roomies, αλλά το νεανικό και δυναμικό κοινό στο οποίο στοχεύει το «The Artist». Ο Παναγιώτης μου λέει με ικανοποίηση πως το ξενοδοχείο προτιμά ένα κοινό στο ηλιακό φάσμα των 35-45 που προέρχεται κυρίως από τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ισραήλ, με σχόλια ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την εμπειρία της διαμονής τους στο ξενοδοχείο.

banner

Κομμάτι αυτής είναι και η υποδοχή στο «The Artist», η οποία απηχεί τη μοντέρνα αντίληψη φιλοξενίας του Παναγιώτη. Η reception είναι ουσιαστικά η συνέχεια της πολύ όμορφης μπάρας που κυριαρχεί στο ομώνυμο bar restaurant στο ισόγειο του ξενοδοχείου, το οποίο έχει κιόλας βρει το κοινό του ως πρόταση εξόδου στη γειτονιά: ένας απόλυτα νεανικός, εναλλακτικού στιλ χώρος για Έλληνες και ξένους που αγαπούν το downtown, ανοιχτός από το πρωί, με ένα πολύ ενδιαφέρον πρωινό, μέχρι αργά το βράδυ (ιδανικό και για after theater έξοδο), με comfort food, κρασί και κοκτέιλ. Να όπως το εξαιρετικό Manhattan που μου ετοιμάζει ο Σπύρος Σκορδιλάκης πίσω από τη μπάρα ή τα αργομαγειρεμένα αυγά με σπανάκι που υπόσχομαι στον Παναγιώτη να δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο ξενοδοχείο για πρωινό, παρέα με πολλούς ενοίκους των γειτονικών air bnb που, όπως μου λέει, το τιμούν σταθερά.

Κλείνοντας την κουβέντα μας για το αλλιώτικο ντεμπούτο του, αυτή τη φορά στην ξενοδοχειακή σκηνή της Αθήνας, η απάντηση του μου επιτρέπει να μαντέψω πως και η αγάπη του για το θέατρο παραμένει ισχυρή: «Μετά από τέσσερις μήνες προβών, κάναμε πρεμιέρα την 1η Αυγούστου και στις 17 του μήνα ήμασταν κιόλας sold out».

i The Artist Athens | Μελανθίου 4, Ψυρρή | 2103238012

Σχετικά Θέματα