Νέα

Τα επαγγέλματα πίσω απ’ τα βιντεοπαιχνίδια – Συντονιστείτε στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει τον «Ψηφιακό Νοέμβριο: Μήνας ψηφιακών τεχνών και τεχνολογιών» με θεματολογία αυτή τη φορά τα ψηφιακά επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα, τα επαγγέλματα που συνδέονται με τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης εστιάζει στον επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται ιδιαίτερα αλλά όχι αποκλειστικά, στις νεότερες ηλικίες. Θα δοθεί σημασία σε όλα τα στάδια των επαγγελμάτων αυτών – από τη σύλληψη του σεναρίου και την ανάπτυξη των προγραμμάτων, στο γραφικό σχεδιασμό και τη μουσική δημιουργία.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι, στο σύνολό της, αποτέλεσμα μιας δυναμικής συνεργασίας. Επιπλέον, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ετήσιες δράσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και έχει ως στόχος την ανάπτυξη επιχειρησιακών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γαλλικών φορέων στους τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος.

«Σχεδιάζοντας τη ζωή στο διάστημα»: Προβολή «16 ανατολές», του Pierre-Emmanuel Le Goff. Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Σχεδιάζοντας την πρακτική και συναισθηματική ζωή στο διάστημα» (3 & 5/11, 8 μ.μ) «Η ψηφιακή τάξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος»: Δωρεάν δοκιμές παρακολούθησης μαθημάτων σε εικονική τάξη και γνωριμία με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διδασκαλία εξ αποστάσεως (6, 13, 20 & 27/11, 4 μ.μ.- 6 μ.μ.)

«Φύλο και Μετανάστευση, εργαστήρια ψηφιακής κωδικοποίησης για νεαρά κορίτσια πρόσφυγες ή μετανάστριες»: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τον σύλλογο Ματαρόα της Καλαμάτας και το καταφύγιο Μέλισσα network προτείνει διαδραστικά εργαστήρια ψηφιακού κώδικα που προορίζονται μόνο για κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστριες με στόχο στόχο να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει πολλά νέα κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστριες (7, 14, 21 & 28/11 , 9 π.μ.- 1 μ.μ.)

«Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή»: Στην τέταρτη συνάντηση του κύκλου «Η Νεολαία που καινοτομεί» θα παρουσιαστούν καινοτόμες γαλλικές και ελληνικές λύσεις που μετασχηματίζουν τα συστήματα φροντίδας και εφαρμογές που φέρνουν την επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική (19/11, 7 μ.μ.)

Οι Δευτέρες είναι (P)Arty !: Παρουσίαση της πλατφόρμας OCCUPY#2: Το OCCUPY#2 είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για να αποτελέσει κοινό τόπο συνάθροισης συνδεδεμένων και συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, επιμελητών και δομών, με σκοπό την έναρξη διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ τους (23/11, 7.30 μ.μ.)

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης εστιάζει στον επαγγελματικό προσανατολισμό που συνδέεται με τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και απευθύνεται ιδιαίτερα (αλλά όχι αποκλειστικά) στις νεότερες ηλικίες.

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ηθική και κοινωνία στα βιντεοπαιχνίδια»: Σε τί χρησιμεύουν τα βιντεοπαιχνίδια; Αποτελούν κίνδυνο ή εκπαιδευτική πρόταση; Ο σκοπός αυτής της στρογγυλής τράπεζας είναι να υπερβεί τις προκαταλήψεις και να εξετάσει όλο το φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρει (24/11, 7.30 μ.μ.)

Στρογγυλή τράπεζα «Το επιχειρείν στο χώρο του βιντεοπαιχνιδιού»: Το βιντεοπαιχνίδι, ως μια από τις πλέον δυναμικές και σημαντικές πολιτιστικές βιομηχανίες σήμερα, αποτελεί αντικείμενο προγραμμάτων δημόσιας και ιδιωτικής πολιτικής. Στη στρογγυλή τράπεζα, Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί θα παρουσιάσουν το φάσμα επιχειρηματικότητας στο χώρο του βιντεοπαιχνιδιού καθώς και δυνατότητες υποστήριξής του. (26/11, 5.30 μ.μ.)

Ψηφιακή συζήτηση «Δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού, δημιουργία νέων κόσμων»:
Η συζήτηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει και να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες των βιντεοπαιχνιδιών, να εισβάλλει στα παρασκήνια της δημιουργίας τους και να παρακολουθήσει τον τρόπο που μεταμορφώνουν την πραγματικότητα. (26/11, 7.30 μ.μ.)

Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος «Ενσωμάτωση του βιντεοπαιχνιδιού στις πρακτικές μέσα στην τάξη»: Διαδικτυακά εργαστήρια για καθηγητές γαλλικής γλώσσας, επιμορφωτές, ειδικευμένους στη διδασκαλία με βιντεοπαιχνίδια. Τα εργαστήρια είναι διάρκειας δύο ωρών και σε ομάδες έως 20 ατόμων. (14 & 21/11, 10 π.μ.-12 π.μ. & 12.30 μ.μ.-2.30 μ.μ.)