Νέα

Τα e-wallets κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία

Εύα Καϊλή
Εύα Καϊλή

Με θέμα τις αναπτυσσόμενες τάσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου η διεθνής ημερίδα «Leaders in Fintech: Personal stories of financial disruption», από την Warply.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι καινοτόμες υπηρεσίες, που αφορουν τις ψηφιακές πληρωμές και οι κεντρικές ομιλήτριες Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής), Ana Cernat (CEO της ψηφιακής τράπεζας «Alior Bank Romania»), Άννα Πούλιου (Head of Privacy στη CHANEL στο Παρίσι και μέλος επιτροπών για την ανταγωνιστικότητα, τη συμμόρφωση και την ιδιωτικότητα στην Ευρώπη) και Anna Kuzmina (Deputy Commercial Director της Yandex.Money) εστίασαν στα mobile wallets, που δίνουν την ευκαιρία σε εταιρίες και παρόχους κινητής τηλεφωνίας να έχουν μερίδιο αγορών από τις παραδοσιακές τράπεζες και να διεισδύουν, όλο και περισσότερο, στις εθνικές οικονομίες.

Anna Kuzmina
Anna Kuzmina

Όσον αφορά στις ψηφιακές πληρωμές ανά τον κόσμο, τα ποσοστά χρήσης e-wallet και άλλων παρόμοιων εφαρμογών παρουσιάζονται αυξημένα και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν την προσεχή πενταετία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ρωσία, που μέσα σε μία δεκαετία αύξησε τις ηλεκτρονικές της πληρωμές κατά 35%, κυρίως μέσω των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα, στην Κίνα, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού προτιμά τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικής πληρωμής, αντικαθιστώντας την ανταλλαγή χαρτονομισμάτων.

Η Warply στοχεύει σε μία σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και κατάρτησης στελεχών των εταιριών αλλά και του ευρύ κοινού στις υπηρεσίες οικονομικής τεχνολογίας (fintech), προκειμένου να ακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Η ημερίδα «Leaders in Fintech: Personal stories of financial disruption» ήταν η εναρκτήρια των εκδηλώσεων αυτών και προετοίμασε τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.