Νέα

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη – Εγκαίνια την 25η Μαρτίου

Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία εγκαινίων για την νέα Εθνική Πινακοθήκη στις 25 Μαρτίου και στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όπως δηλαδή είχε ανακοινωθεί από αρχές του έτους, ύστερα από επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο εργοτάξιο –παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, της Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, μεταξύ άλλων– και δήλωσή της πως «παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των πρόσθετων μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά».

Ήδη, στο κεντρικό φουαγιέ, εκτός από τις ψευδοροφές, έχουν τοποθετηθεί και οι τελικές ξύλινες επενδύσεις. Στους ορόφους έχουν μπει τα ξύλινα δάπεδα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ψευδοροφών, ενώ στο χώρο του αμφιθεάτρου αναμένεται μόνο η τοποθέτηση των καθισμάτων, ώστε ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή.

Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται και οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων. Απομένουν λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση του «πλανάρ», του υαλοστασίου, το οποίο καλύπτει το κτήριο Β και, παράλληλα, έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου. Τέλος προχωράει το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων και τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του εστιατορίου.

«Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας, ώστε στις 25 Μαρτίου 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της», δήλωσε η Υπουργός.