Νέα

Stoicon 2019: Για πρώτη φορά το συνέδριο των σύγχρονων στωικών έρχεται στην Αθήνα

Για πρώτη φορά, το ετήσιο διεθνές συνέδριο Stoicon που απαρτίζεται από νέας γενιάς στωικούς και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί στο Τορόντο, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και αλλού έρχεται στην Αθήνα, στην πόλη δηλαδή που γεννήθηκε αυτό το φιλοσοφικό ρεύμα. Πάνω από τριακόσιοι ομιλητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών κάτω από τον Λυκαβηττό, προκειμένου να παραθέσουν τις απόψεις τους πάνω στην εσωτερική ηρεμία, τη διαχείριση των περιστάσεων και τις πρακτικές για σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του στωικισμού είναι η χαρισματική Ελληνοκαναδή Dr. Alkistis Agio (Άλκηστις Αγιωργίτη), η οποία προπονεί άτομα και κορυφαίες εταιρίες για πάνω από είκοσι χρόνια, ενώ έχει αποτυπώσει τη θεωρία της στο βιβλίο «The Stoic CEO». Πέρυσι, η Agio, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα και διδάσκει στο Ντουμπάι, ήρθε σε επαφή με την υπεύθυνη οργάνωση του «STOICON» και κατάφερε να φέρει την διοργάνωση στην Ελλάδα, σε συνδιοργάνωση με τον συγγραφέα best-seller, Donald Robertson.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να καταστήσει τη Στωική Φιλοσοφία προσβάσιμη από όλους, επισημαίνοντας την πρακτική της συνάφεια με τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης ζωής.

iStoicon | 5-6/10 | Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9) | Περισσότερες πληροφορίες εδώ | Δήλωσε συμμετοχή εδώ