Νέα

Σε ένα χρόνο, ο Άγιος Διονύσιος στον Πειραιά θα είναι μια πολύ διαφορετική γειτονιά

Παράλληλα με το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την βιομηχανική περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά από την εταιρεία Dimand Real Estate, περιλαμβάνοντας την αναμόρφωση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος αλλά και περαιτέρω ακινήτων στην περιοχή, όπως είχαμε αναλύσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ήρθε η ώρα για δομικές αλλαγές που θα επιτρέψουν σ’ αυτή την κρυφή, παραμελημένη γειτονιά του λιμανιού να υποστηρίξει τη νέα της ταυτότητα.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων βρίσκεται στα σκαριά, το οποίο επικυρώθηκε με τη σχετική σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ανάδοχος εταιρία, με χρονικό ορίζοντα τους δεκαέξι μήνες (Οκτώβριος 2021) και προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Στα δρομολογημένα έργα περιλαμβάνονται τα εξής: διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ανανέωση οικοδομικών υλικών, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, νέος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός, φυτεύσεις, αναμόρφωση συστήματος σήμανσης, ανακατασκευή υδροσυλλογής (καθώς η περιοχή πάσχει από προβλήματα πλημμύρας όταν βρέχει), ανακατασκευή οδοστρώματος και δημιουργία συγκροτημένων διελεύσεων για τα ΑμεΑ.

«Ο σχεδιασμός του έργου, αναμένεται να συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, ενώ η υλοποίησή του θα ανανεώσει και θα αναμορφώσει τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν το δημόσιο χώρο», αναφέρει η γενική ανακοίνωση.