Νέα

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Το Μουσείο Γουλανδρή κάνει την τέχνη διασκέδαση με διαδικτυακές ξεναγήσεις

Η δράση «Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο», η οποία εγκαινιάστηκε παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι, τον Οκτώβριο του 2019, συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με τη seveneleven (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου), προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», απευθύνοντας κάλεσμα κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα (από 19/11).

Η νέα ψηφιακή δράση, την οποία συγκροτούν τρεις διαφορετικές θεματικές ενότητες, έρχεται αυτόν το μήνα με θέμα τα «Κοινά σημεία». Πρωταγωνιστής είναι το Παρίσι, το οποίο οι εισηγητές θα προσεγγίσουν μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος – από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Έπειτα από τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί νέα θεματική.

Σε κάθε (διαδικτυακή) συνάντηση, το ανώτατο όριο συμμετεχόντων είναι τα 25 άτομα, η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προεγγραφή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Μουσείου (οι θέσεις ανοίγουν κάθε Δευτέρα). Αξίζει να σημειωθεί πως μπορούν να λάβουν μέρος άτομα οποιασδήποτε ηλικίας αλλά βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η Τρίτη Ηλικία κι η προώθηση της διά βίου μάθησης: Οι συμμετέχοντες στη δράση εξοικειώνονται βιωματικά με την τέχνη (αλλά και τα ψηφιακά μέσα που πλέον είναι απαραίτητα), ενώ η όλη διαδικασία μοιάζει με παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ | Κάθε Πέμπτη από 19/11 (7 μ.μ.) | Ελεύθερη συμμετοχή, απαραίτητη η ηλεκτρονική συμμετοχή